010.jpg

Kasvojen pesu lämpimällä vedellä / Dr.K:n parranajoöljy / Dr.K Lime parranajosaippua / Vie-Long hevosenkarvasuti / Fatip Piccolo/Weber Bulldog / Gillette 7 o´clock Super Platinum / Taikapähkinävesi

 

Testausvuorossa oli Dr.K:n parranajoöljy, jota valmistajan mukaan voidaan käyttää joko ilman saippuaa tai voidetta sekä näiden kanssa. Öljyssä on vain kolmea erilaista öljyä, aprikoosi-, risiini- ja piparminttuöljyä eli se on puhdas luonnontuote. Tuote on turvallista käyttää mitataan sitä millä mittarilla tahansa. Öljyssä on mieto piparmintun tuoksu, joka viipyy iholla vain hetken. 

Öljyä tiputetaan joitakin tippoja puhtaisiin käsiin ja levitetään pestyille kosteille kasvoille; määrä riippuu naaman koosta.Tein muutamia testiajoja pelkällä öljyllä. Tämä tuntui aluksi varsin rohkealta yritykseltä, koska minulla on jäykkä ja paksu partakarva. Hämmästys oli kuitenkin suuri, kun parta leikkaantui lähes ongelmitta vaikka höylä piti melko "häijyä" ääntä ajon aikana. Pelkällä öljyllä ajettaessa liukkaus ei ole parhaimmasta päästä, mutta yllättävän hyvin terä kulki iholla. Ajon jälkeen iho oli pehmeä ja sileä. Balsamiakaan minun ei tarvinnut lisätä. Jälkitoimina käytin ainoastaan taikapähkinävettä. Ajotulos pelkällä öljyllä ajettaessa oli kiitettävää luokkaa, vaikka perinteisen märkäajon tunnetta en saavuttanutkaan. 

Kun yhdistin Dr.K:n parranajoöljyn ja saman valmistajan (joka on muuten biokemisti) Lime parranajosaippuan, silloin alkoi tapahtua. Shaving oil pehmitti partakarvan hyvin yksinkin, mutta kun siihen lisäsin vielä parranajosaippua niin ajotulos oli erinomainen. En ole koskaan aikaisemmin saanut niin puhdasta ajotulosta leuan alla ja kaulassa, kuin tällä combolla (saattaa johtua myös optimaalisesta höylä-terä -valinnasta). Vaikka tein kaulassa useita paikkausajoja Fatip avokampahöylällä, iho ei ärtynyt ollenkaan. 

Risiiniöljy imeytyy ihoon melko huonosti, mutta Dr.K on onnistunut öljyn sekotussuhteissa erinomaisesti. Hänen parranajoöljynsä ei jätä ihoa öljyiseksi eikä se sotke höylää tai sutia. Pelkästään Dr.K:n parranajoöljylläkin voi ajaa parran (varsinkin saunan jälkeen), mutta parhaan tuloksen mielestäni saa, kun käyttää voidetta tai saippuaa sen kanssa.

Mielestäni Dr:K:n parranajoöljy on erinomainen tuote.

Peksun partablogi suosittelee

Pitääkö partasuti kuivattaa aina telineessä karvat alaspäin? Mielestäni ei tarvitse. Kun suti kuivatetaan telineessä, vesi kulkeutuu painovoiman ansiosta karvojen kärkiin, mutta haihtuva vesihöyry nousee ylös solmuun. Kun suti kuivatetaan ilmavassa paikassa karvat ylöspäin, kapillaari-ilmiön ansiosta vesi lähtee nousemaan kohti karvojen kärkiä ja haihtuinen on mielestänäni tehokkaampaa varsinkin solmussa. Pystyasennossa kuivatettaessa karvat myös kaareutuvat ulospäin eivätkä jää suppuun. Mielestäni pystykuivatuksessa sudin ominaisuudet  vain paranevat. Kokeilkaa ja kommentoikaa.