WP_20151002_015.jpg

Razor Master on lisännyt valikoimiinsa turkkilaisen Arkon edullisia parranajotuotteita. Arkon saippuahan on kuulunut jo pitkään monen märkäajajan saippuavalikoimaan. Arkon sarjaan kuuluu monen moisia voiteita ja jälkihoitotuotteita. Nyt testivuorossa olivat Comfort parranajovoide sekä viimeistelyvoide. Pakkauksien ulkoasut ovat moderneja, ja ainakin minun esteettistä silmää ne miellyttävät. Comfortissa väritys on tummanharmaa - oranssi.

Parranajovoide vaahtoutuu helposti ja vaahdosta tulee tasainen ja kermainen eli siinä puolessa ei ole ainakaan mitään moitittavaa. Ensimmäisen testiajon suoritin Fatip höylällä, jossa teränä oli Gilleten 7 o'clock SS eli musta ja toisen Neiström veitsellä. Yleensä aloitan testiajot ilman pre-shave aineita, jotta voiteiden ja saippuoiden omat ominaisuudet tulisivat selvimmin esille. Nytkin valmistelun tein vain kuumalla vedellä. Ajo sujui ensimmäisellä kerralla ihan mallikkaasti ja tarkasti, mutta ajon jälkeen esiintyi hieman ihoärsytystä koko leikkuualueella. Toisella testikerralla käytin valmistelussa myös Prorason valkoista valmisteluvoidetta ja ajon tein veitsellä. Nyt myös ilmeni hieman kirvelyä ajon jälkeen. Kolmannen testiajon tein säädettävällä Gillette Aristocratilla, jossa oli Gilletten "punainen" terä ja vaahdon vatkasin Omega 10066:lla. Hyölän säädöt olivat 7,5, ja 3. Vaikka ajossa tuntui, että terää ei olisi lainkaan niin siitä huolimatta ajon jälkeen alkoi taas tuntua kirvelyä koko ajoalueella. Olin lukenut joitakin testejä tästä parranajovoiteesta ja minun täytyy yhtyä niihin arvioihin, joissa puhutaan hieman puutteellisesta suojasta. 

Parranajovoiteen samoin kuin viimeistelyvoiteen ainesosalista on pitkä. Ne sisältävät kumpainenkin mm. merilevää, rakkolevää ja merisuolaa. Mainosten mukaan niiden pitäisi pehmittää myös paksua partaa ja tehdä parranajosta helpompaa. Itse en ainakaan huomannut mitään eroa kun vertasin niitä muihin tuotteisiin joissa ei ole näitä ko. aineita.

Arkon Comfort After Shave Cream  virkistää ja kosteuttaa ihon mukavasti ajon jälkeen, Sen samoin kuin parranajovoiteenkin kestävä tuoksu on raikas ja puhdas. Ajovoiteen pienestä suojauspuutteesta huolimatta nämä tuotteet ovat hyviä ja halpoja arkiajoon eikä niiden hinnat päätä huimaa, Parranajovoiteen hinta Razor Masterilla on 4,36 € ja After Shave Creamin 3, 96 € eli kyllä hinta/laatusuhde on ihan kohdallaan. Kun purnukka maksaa yli 20 € niin silloin täytyy olla jo suojauskin kohillaan.

Peksun partablogin mielestä Arkon Comfort parranajovoide ja viimeistelyvoide sopivat vallan mainiosti jokapäiväiseen arkiajoon.