Aloitin partasaippuan käytön Palmolive partasaippua puikolla. Se on ns. kova saippua eli tallow soap. Valitettavasti saippua sisältää monia allergisoivia aineosia, mutta itselläni ei ole esiintynyt mitään oireita. Tämä mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon saippuan käytössä. Valitettavasti tuotetta ei saa Suomesta vaikka pakkauksessa on suomenkielistä tekstiä. Ostin kaksi pötköä eBaysta - hinta oli n. 7 euroa postimaksuineen. Englannissa Palmolive maksaa ruokakaupassa 1,30 €. Hinta-laatu suhde on kuitenkin loistava.

Palmolive on perinteinen partasaippua, ja se on saanut mairittelevia arvioita partafoorumeilla. Tästä syystä itsekin päädyin tähän valintaan. Sen tuoksu on puhdas, raikas ja hedelmäinen. Sillä leikkaa tarkasti ja höylä liukuu hyvin iholla. En saanut yhtään haavoja sitä käyttäessä. Naisväkikin pitää sen tuoksusta.

Aluksi olin vähän ihmeissäni siitä, miten saippuaa ladataan partasutiin. Lataaminen tarkoittaa sitä, että sutia pyöritetään saippuassa kunnes siinä on riittävästi saippuaa vaahdon tekoon. Palmolive soap stick toimiikin parhaiten niin, että kuorittu puikon kärki kastetaan kuumaan veteen ja puikkoa hierotaan kostutettuun sänkeen. Kun saippuaa on riittävästi parrassa, sudilla vaahdotetaan kasvoissa. Tämä voidaan tehdä myös ilman sutia, mikä on hyvä asia esimerkiksi matkalla - välineet ovat vain höylä ja saippua. Luonnollisesti vaahdosta ei tule niin kuohkeaa kuin sudilla. Toinen tapa on pitää puikkoa peukalohangassa niin, että sen pää tulee juuri ja juuri esiin, ja sutia pyöritellään puikon päällä. Kokeilemalla ja harjoittelemalla oppii lataamaan sudin riittävällä saippuamäärällä.
 
Palmolive partasaippua puikko