Sain tämän partahöylän lahjaksi keväällä 2012. Höyläpakettiin kuuluu bakeliittikotelo ja kaksi käyttämätöntä Rotbart Luxuosa terää. Höylä on alkuperäisessä kunnossa - vain muutama pieni syöpymä löytyy varresta. Höylä on 50/60-luvun taitteesta (Badger & Blade -foorumista saatu tieto). Gillette osti Otto Roth-Bühner (Berlin) tehtaat 1920-luvulla ja tuotanto jatkui Rotbart nimellä aina 1960-luvun alkuun saakka, jonka jälkeen tuotanto loppui.
 
Rotbart Mont-Extra höylä leikkaa hyvin ja pehmeästi. Höylän paino on arviolta n. 60 g.  Feather terä sopii siihen kuin "nyrkki silmään". Leikkuupää on viimeistelty hyvin ja se on tässä yksilössä virheettömässä kunnossa. Leikkuupään alapuoli sitä vastoin ei ole viimeistelty niin hyvin kuin esimerkiksi Edwin Jaggereissa. Varren karhennus on hieno (se on ehkä hopeoitu) ja ote pysyy lipsumattomana märkänäkin. Varsi on melko kapea ja lyhyt, mistä syystä höylän taspaino ei ole ihan kympin luokkaa. Näppärä koko ja bakeliittikotelo viittaavat mielestäni ns. matkamalliin. Tiettävästi Mont-Extra oli käytössä Saksan Armeijassa  II maailmansodan aikana (varsi oli tummanharmaa). 

Puhdistin höylän ensin laimealla astianpesuaineliuoksella. Pesua tehostin hankaamalla höylää kevyesti pehmeällä hammasharjalla. Sen jälkeen ruiskutin höylän kauttaaltaan desinfioivalla puhdistusaineella ja lopuksi huuhtelin höylän haalealla vedellä. Keittämistä eivät monetkaan pinnoitteet kestä. Tehokkaampi pudistus (ajatellen kaikenlaisia pöpöjö) olisi tullut parturivälineiden puhdistukseen tarkoitetulla Barbacide-liuksella, mutta silloin en tiennyt siitä mitään. Tätä  "kaiken tappavaa" liuosta saa parturivälineitä myyvistä liikkeistä. 

Tällaisella vintagehyölällä ajo  tuo parranajoon aivan ainutlaatuisen tunnelman. Ajan tällä höylällä harvakseltaan "juhla-ajoja" säästäen hopeoitua pinnoitetta.