Ostin espanjalaisen Vie-Long hevosenkarva sudin "lääkkeeksi"  jalkaleikkauksesta toipumiseen. Tilasin sudin Gifts and Care -nettikaupasta ja se maksoi 25,90 € postimaksuineen. Jostain syystä olen kiinnostunut espanjalaisista parranajovälineistä ja -tuotteista. 
 
Vie-Long 13051M tuli markkinoille vuonna 2012. Siinä on 35% hevosen harja- ja 65% häntäkarvoja. Karvat otetaan  talteen normaalin hevoshoidon yhteydessä. Tämä on varmaan mieluinen tieto eläinaktivisteille. Sudin varsi on melko pieni, mutta se sopii minun käteeni mainiosti. Varren väritys on norsunluun ja maitokahvin yhdistelmä.

Vie-Long 13051 backbone on napakka, mutta karvojen kärjet ovat pehmeät - varsinkin kuivana. Märkänä karvat pistelevät vähän jos sutia erehtyy painamaan liikaa. Vaahdon levittäminen onnistuu mielestäni parhaiten maalaamalla eikä pyörittämällä. Kun haluan lisätä myös ihokuorinnan, painan vain sutia enemmän.

Suti toimii ongelmitta saippualla ja voiteella ja ne vaahtoutuvat melko nopeasti. Valmistajan ohjeen mukaan vaahdottaminen pitää tehdä kevyesti karvojen kärjillä ilman suurempaa painetta. Sitä ennen liotan sutia muutaman minuutin kuumassa vedessä ja sitten kaikki sujuukin kuin tanssi. Vie-Longissa on kaikki ainekset tulla omaksi suosikkisudikseni.

Vie-Long 13051M mitat:
kokonaispituus 90 mm
kahva 40 mm
Loft 50 mm
Knot 21 mm