Parranajofoorumeita lukiessani törmäsin usein YMMV -kirjainyhdistelmään, enkä tiennyt mitä se tarkoittaa. Koska minussa asuu pieni tutkija, halusin selvittää sen merkityksen.
 
YMMV -kirjainyhdistelmä tulee sanoista "you milage (tai mileage) may vary" ("sinun mittarilukema saattaa vaihdella"), ja sillä tarkoitettiin 70-80-luvuilla amerikkalaisautojen ilmoitettujen polttoainekulutusten vaihtelevuutta, mikä saattoi johtua erilaisista ajotavoista ja olosuhteista. Tällä tekstillä (pienellä kirjoitettuna) varustettuja tarroja autonvalmistajat liimasivat autojensa takalasiin.
 
Myöhemmin YMMV -kirjainyhdistelmä otettiin käyttöön parranajofoorumeissa, koska nimenomaan parranajoon liittyvissä asioissa kokemukset saattavat olla hyvinkin erilaisia eri henkilöillä, esimerkiksi partaterästä, höylästä, sudista tai saippuasta.
 
Yksi merkittävä alue, missä YMMV -kirjainyhdistelmää käytetään usein ovat partaterät. Ne jos mitkä toimivat aivan eri tavalla eri henkilöillä ja eri höylisssä. Kun kirjoitukseen lisätään YMMV, se kumoaa ristiriitaisuudet kahden erilaisen arvion väliltä.

Yksinkertaisuudessaan YMMV voidaan esittää muodossa: sinun tilanteestasi en osaa sanoa, tämä on vain minun mielipiteeni.