Uusi höyläni Fatip Piccolo - voi pojat mikä höylä!

Fatip on ns. open comb -höylä eli terän edessä oleva lista muodostuu avoimista hampaista. Italialainen Fatip ei ole kaikkein aggressiivisin höylä markkinoilla, mutta kyllä parta saa tällä kyytiä. Ajaessa pitää olla tarkkana ja huolellinen, muuten voi tulla pahaa jälkeä. Tällaisella höylällä ajoa verrataan partaveitsellä ajoon, niin välittömässä kontaktissa terä on partaan. Open comb -höylä on varteenotettava vaihtoehto partaveitselle, jos haluaa tosi miehekkään parranajon, mutta ei ole kiinostunut veitsen teroittamisesta. Itse päädyin open comb -höylään, koska minulla on ollut ongelmia kaulanseudun ajossa. Fatipilla olen päässyt todella tarkaan ja pehmeään ajoon myös kaulassa.

019-normal.jpg

 

Höylä on kolmiosainen. Sen viimeistely ei ole aivan viimisen päälle, mutta osat ovat kuitenkin messinkiä. Pinnoitteena on niklaus ja sen  väritys on miellyttävän lämmin kellertävä toisin kuin kylmä ja sininen kromaus. Nykyään harva höylä on messinkiä (luulin virheellisesti, että Jaggerit ovat). Höylän ominaisuudet ovat loistavat, ja pelkän ulkonäön perusteella en olisi heti valinnut tätä höylää. Luettuani arvosteluita tästä höylästä totesin - tämä on minun tuleva höyläni.

007-normal.jpg

 

Kamman hampaat ovat kuin hailla. Leikkuupää on Mühle R41 2008/2009 mallinen.

017-normal.jpg

 

Terä tulee esille melko julman näköisesti.014-normal.jpg

Fatip Piccolo maksoi verkkokaupassa 25,90 euroa postimaksuineen. Jos  haluaa komeamman open comb-höylän samanlaisella Mühle leikkupäällä, tarjolla on ranskalainen käsintehty Joris alkaen 120 euroa. Näin aggressiivinen höylä ei kuitenkaan sovi kaikille, ja halvemmalla Fatipilla voi rauhassa testata naaman kestävyyttä ennen kuin ostaa huomattavasti kalliimman Jorisin.

BOTOC (Brotherhood Of The Open Comb) - SSB (Shave Stick Brotherhood)