002-normal.jpg

prep: kasvojen pesu ja itse tehty pre-shave öljy

brush: Simpson Duke 2 best

soap/cream: LaToja Classic partavoide

razor/blade: Fatip Piccolo/Lord Super Chrome

AS: Alum

ASB: Nivea Balm

Aamulla ensitöikseni pesin kasvoni lämpimällä vedellä ja laitoin sänkeen itse tehtyä pre-shave öljyä. Laskin altaaseen kuumaa vettä ja laitoin sen pohjalle pienen kasvopyyhkeen, jonka päälle asetin kulhon lämpenemään. Tämän jälkeen laitoin kahvit ja join sen kaikessa rauhassa koska koirakin veteli vielä hirsiä.

Kahvit juotuani menin takaisin kylpyhuoneeseen ja liotin Dukea altaan vedessä noin 30 sekuntia. Pursotin LaToja partavoidetta kulhoon, joka makasi pyyhkeen päällä altaassa, ja ryhdyin valmistamaan vaahtoa. Kohta ilmoille levisi LaTojan lämmin ja täyteläinen tuoksu. Lisäsin kulhoon muutaman kerran vettä ja kohta sutissa oli "ämpärillinen" hyvälle tuoksuvaa lämmintä vaahtoa. Puristelin pyyhkeestä ylimääräiset vedet pois ja laitoin lämpimän pyyhkeen kasvoilleni. Kun pyyhe tuntui viileältä, laitoin sen takasin altaaseen kulhon alle.

Kastelin kasvoni vielä kerran ja levitin lämpimän vaahdon maalaavin liikkein. Otin kuumassa vedessä lämmitetyn Fatiphöylän ja suoritin ensimmäin passin ylhäältä alas suuntautuvin lyhyin vedoin. Terän leikatessa partaa höylä soi terävästi kuin sirkkeli. Lordin Super Chrome terä toimi kuitenkin pehmeästi ja anteeksiantavasti.

Fatipilla ajan vain kaksi passia. Ensin ylhäältä alas sekä kasvoissa että kaulassa. Sitten ajan kasvoissa poikkikarvaan suusta korvan suuntaan ja kaulassa alhaalta ylös. Teen kaulassa vielä viimeistelyn eli ajan joitakin kohtia vastakarvaan. Ajotulos on tällä metodilla perfect. LaToja partavoide, joka on mielestäni sopiva talvivoide,  toimii minulla kuin unelma. Ajon jälkeen huuhtelen kasvot ja vetäisen alunakivellä muutaman kerran. Aluna saa vaikuttaa sen aikaa kun kuivaan kiven. Lopuksi huuhtelen alunan pois ja lisään balsamin. Se on siinä - päivä voi alkaa.