Eilen oli partasutien huoltopäivä. Sutien varren juureen oli kerääntynyt kuivaa partasaippuaa ja -voidetta, jotka oli aika poistaa. On hyvä pestä sudit  aika ajoin, jotta ne pysyvät kunnossa. Hyvällä hoidolla suti palvelee monia vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Ensimmäiseksi liotin sutia lämpimässä vedessa parin minuutin verran. Sen jälkeen lorautin kouraan pienen määrän koiran hoitavaa shampoota (ei sisällä hajusteita eikä silikonia, nestemäinen tiskiainekin käy) ja hieroin sutia tähän. Annoin sudin liota lämpimässä vedessä n. 10 min. Sitten nostin sudin vedestä ja puristelin sitä kevyesti sormenpäillä. Tehostin harjasten ja varren liitoksen pesua vielä pehmeällä hammasharjalla. Lopuksi huuhtelin sudin lämpimällä vedellä.

Pesun jälkeen mittasin läpinäkyvään muovikippoon 1/10 valkoviinietikkaa ja päälle lorautin 9/10 lämmintä vettä. Upotin sudin tähän liuokseen niin, että nestepinta oli juuri varren ja harjasten liitoskohdassa. Liotin ja nostelin sutia ylös-alas liuoksessa noin minuutin ajan. Tämä toimenpide poisti harjaksista saippuajäämät. Liotuksen jälkeen huuhtelin  sudin ja asetin sen kuivumaan telineeseen.

Pesun jälkeen sudit olivat kuin uusia. Niiden kuivuttua suojasin Vie-Long sudin hieman kuluneen logon värittömällä kynsilakalla. "Aktivoin" sudit ennen seuraavaa käyttöä vaahdottamalla kaksi kertaa kämmenessä. Tämän jälkeen sudit olivat taas käyttövalmiit.

Tässä vielä video pesusta.