Oli aivan pakko ostaa syntymäpäivälahjaksi sellainen suti, että ei tarvitse ihan heti haikailla uuden sudin perään. Valintani oli Simpson The "Duke" 2 Best Badger. Kakkonen tarkoittaa keskikokoa. Sudin mitat ovat: knot 22 mm. loft 48 mm ja kokonaiskorkeus 89 mm. Tämä on minulle sopiva koko - pienet kasvot ja donitsiparta. Ykkönenkin olisi mennyt, mutta  kolmonen olis ollut jo aivan liian suuri.

Duke on laatu suti sen näkee heti. Karvoja on erittäin paljon, ja sutiin mahtuu vaahtoa yllinkyllin. Sen backbone on jämäkkä vaikka Simpsonin Best on lähellä toisten merkkien silvertippejä, jotka ovat yleensä melko "lerppuja".  Dukesta sanotaan, että se  on yksi parhaimmista yhdistelmäsudeista eli se soveltuu sekä kasvoissa että kulhossa vaahdottamiseen ja toimii hyvin kovasaippualla ja voiteella. Duken varsi on paksu ja lyhyt ja se sopii minun käteeni hyvin.

006-normal.jpg

008-normal.jpg

 

Tässä sutini kauniissa rivissä. Vasemmalta lukien Simpson Special Best, Simpson The Duke 2 Best, Vie-Long 13051M hevosenkarva ja Vulfix 404 "Grosvenor" bristle/badger mix.

001-normal.jpg

 

Dukessa on eniten karvoja, vaikka se ei niin selvästi näy kuvassa. Se oli kuvattaessa vähän märkä.

010-normal.jpg

 

Täytyy yrittää puolustella sudin hankintaa sillä, että Fidon partablogin pitäjällä on ollut kaikki Simpsonin mallit ja vähän ennemmänkin.