DSCF0072-normal.jpg

 American Grew Classic Shave Cream

Ostin tämän partavoiteen heräteostoksena suurehkosta kauppakeskuksesta. Voide oli myynnissä 40 % alennuksella, joten olihan se ostettava. Vasta kotona huomasin, että voide on tarkoitettu käytettäväksi ilman partasutia.

Tänään oli kiireinen aamu, mutta parta oli leikattava sosiaalisesti hyväksyttäväksi eli kasvojen piti olla siistit. Siispä hetki oli oivallinen uuden tuotteen testaamiseksi. Pesin kasvoni lämpimällä vedellä ja sen jälkeen levitin runsaasti voidetta sänkeen sormilla. Sitten ajoin vain yhden passin Fatip höylällä ja huuhtelin kasvoni kylmällä vedellä. Kas - se olikin siinä. Purkin kyljessä kerrottiin, että voide on kosteuttava, ja muuta kesteuttavaa en sitten lisännytkään.

Partavoiteen tuoksu on miellyttävä ja miehekäs. Voiteen koostumus on voidemainen. Vaikka vaahto vaikuttaa ohuelta, se tukkii helposti teräkidan. Tämä voi johtua siitä, että kyseessä ei ole oikea vaahto vaan voide. Terä liukuu kuitenkin iholla melko mukavasti ja ajotulos oli tämä aamuna ihan siedettävä kun ottaa huomioon ajomäärän ja vaahdottomuuden. Voide oli lupausten mukaan kosteuttava, ja iho säilyi pehmeänä koko päivän.

Voiteen hinta on vähän alle 20 € (ilman alennusta), mikä on korkea hinta näistä ominaisuuksista. Hintaa voi puolustella sillä, että kosteuttavaa balsamia ei välttämättä tarvita. Mielestäni voide lunastaa paikkansa ainoastaan hätävarana tai jos ei halua hankkia koko klassisen parranajon kalustoa vaan tyytyy höylään ja voiteeseen. Uskon (ilman kokeilua) että American Crew partavoide kuitenkin päihittää ominaisuuksillaan pullovaahdon ja -geelin.