Jokin aika sitten koeajoin Gilleten 7 o'clock Super Stainless ja SharpEdge sekä Super-Maxin Stainless partaterät. Ajot tein Edwin Jagger D89Barley höylällä.

Gilleten 7 o'clock terät valmistetaan Pietarissa. Ne ovat hyviä ja teräviä teriä. Itselläni SharpEdge toimi näistä parhaiten. Se leikkasi kertavedolla ja aiheutti testiajossa vain vähän ihoärsytystä kaulan alueella. Super Stainless leikkasi vähän ronskimmin. Tämäkin terä toimi hyvin eikä paikkailuja tarvittu. Erot näiden kahden terän välillä olivat pieniä, mutta  valintani näistä kahdesta on SharpEdge.

Intialainen Super-Max on yksi maailman suurimmista terävalmistajista. Intiassahan on riittämiin potentiaalisia käyttäjiä. Super-Max Stainless on halpa yleisterä. Ostin 200 kappaleen erän eBaysta alle 8 eurolla. Koeajossa huomasin, että kaikki terät eivät olleet yhtä teräviä eli laatu on epätasaista. Koska Super-Max ei ole kovin terävä, leikkuukertoja tarvittiin 3-4. Mitään nyhtämistä ei kuitenkaan tuntunut. Ehkä nämä terät jäävät lojumaan laatikon pohjalle odottamaan sitä päivää, että kaikki muut terät ovat loppuneet.

Mikään näistä teristä ei noussut minun top 5 joukkoon.

 

003-normal.jpg

007-normal.jpg

001-normal.jpg