MuehleTayttoSantelipuu.jpg.240x320_q85_c

 

Yhteistyökuvio HERRAIN PUKIMON kanssa käynnistyi Mühle Sandalwood partasaippuan testillä. Tämä saippua on tarkoitettu normaalille sekä kuivalle iholle (normaali tarkoittaa sitä, että iho ei ole rasvainen eikä kuiva?). Saippuakiekko (65 g) on pakattu sellofaanikääreeseen ja yksinkertaiseen pahvikoteloon. Olen ymmärtänyt, että Mühlen ja Edwin Jaggerin tuotteet ovat identisiä, mutta saippuat erottuvat toisistaan tuotemerkistä, joka on prässätty saippuakiekkoon. Partasaippuan koostumuksesta 99,9%  on kasviperäisiä ainesosia eikä se sisällä myöskään sulfaatteja.

Avattuani pakkauksen ilmoille lehahti santelipuun lämmin ja suorastaan viekoitteleva tuoksu. Laitoin saippuan kirppikseltä ostettuun (0,50 €) vanhaan saippuakulhoon ja lorautin päälle vähän vettä. Saippua sai pehmetä sen aikaa kun kastelin sutia. Tätä ennen olin sipaissut sänkeen Prorason valmisteluvoidetta. Koska Mühlen saippua oli minulle uusi tuttavuus, latasin saippuaa hieman normaalia pidempään, n. 40 sekuntia. Vaahdosta tuli merkillepantavan kermaista ja kuohkeaa. Koska saippua on ns. glyseriinikovasaippua (ei sisällä eläinrasvoja), jätin vaahdon koemielessä sänkeen normaalia pidemmäksi ajaksi katsoakseni kuivuisiko vaahto kasaan. Vaikka vaahto vaikutti paksulta ja ehkä kuivaltakin, se säilyi kosteana ja kuohkeana koko odotuksen ajan. Ajotulos oli miellyttävä ja tarkka eli ominaisuudet ovat kohdallaan. Iho jäi hieman öljyisen tuntuiseksi, mikä kertoo siitä, että Sandalwood on melko kosteuttava saippua.

Santelipuun tuoksu on puhdas, hienostunut ja lämmin. Vaimoni sanoi, että tämä tuoksu on paras kaikista tähänastisista tuoksuistani. Samoin ystäväni huomasi, että nyt on Peksulla jotain uutta ja hienoa tuoksua. Tuoksu säilyi lähes koko päivän.

Mühle Sandalwood partasaippuan koostumus: Potassium Palmate, Sodium Palmate, Potassium Stearate, Potassium Palm Kernelate, Sodium Stearate, Sodium Palm Kernelate, Glyserin, Aqua (vesi), Palm Kernel Acid, Parfum (tuoksu, korianteri ja tähtianis), Santalum Album Oil (santelipuu öljy), Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate.

Lopuksi: Parranajon päätteeksi tunsin alahuulessani kihelmöintiä ja tuntui siltä, että huulen pinnalle oli muodostunut kalvo. Muutaman päivän kuluttua huuleen ilmestyi pieniä rakkuloita.  Johtuiko ärsytysoireet saippuasta vai oliko kysymyksessä vain ikävä yhteensattuma? En levittänyt vaahtoa huuliini, mutta kasvoja huuhdellessa vaahtovettä on luonnollisesti mennyt myös huuliin. Ennen kuin voin sanoa mitään ärsytyksen todellisista syistä, pidän parranajosta taukoa siihen saakka, kunnes huuli on kokonaan parantunut.

Toivon hartaasti, että huulivaivan syyt ovat muualla kuin Mühlen saippuassa. Kokisin sen harmittavana takaiskuna, jos joutuisin hyllyttämään näin hyvätuoksuisen ja hyvin toimivan partasaippuan.