• pesu lämpimällä vedellä + Prorason valmisteluvoide
  • Vie-Long 13051M hevosenkarvasuti
  • Florena Comfort partavoide
  • Rotbart Mont-Extra 15/ Personna Platinum
  • AS: alunakivi
  • ASB: Penhaligon's Blenheim Bouquet Balm

Herkänihon partavoide Florena on Saksan tuliainen. Leikkuutulos tällä voiteella on ihan hyvä, joskin vaahto on hieman ohuenlaista. Vaahto antoi kuitenkin hyvän suojan vaikka Personna partaterä ei tuntunut sopivan Rotbartiin ollenkaan. Leikkuutuntuma oli jotenkin raaka. Personna Platinum sopi paremmin Edwin Jaggerin höylään (jota minulla ei enää ole). Personna Platinum on hyvin suosittu partaterä, joten tässä tullaan taas siihen tosiasiaan, että terän valinta on hyvin yksilöllinen asia. Vaikka tietty terä sopii yhdelle se ei välttämättä käy toiselle. Kun terä sopii omalle parralle yhdessä höylässä, voi olla että se ei pelitä ollenkaan toisen tyyppisessä höylässä. Suomessa Personna Platinum partaterää myy turkulainen HERRAIN PUKIMO.

 

puuvenekeskus-normal.jpg(kuvauspaikka: Suomen Puuvenekeskus Kotka, taustalla kunnostettava kilpapursi)

 

Olisin halunnut kuvata parranajovälineet yhdessä  Blue Marlin avomerikilpapurren kanssa, mutta pursi on yli 21 metriä pitkä eikä se mahtunut millään samaan kuvaan. Lisäksi se on rakennustelineiden ympäröimänä.

bluemarlinpiirros%281%29-normal.jpg

Suomen Puuvenekeskuksen ehdoton nähtävyys on uudessa veistämörakennuksessa peruskorjattavana oleva klassinen 12mR -luokan kilpapurjevene Blue Marlin. Vuosina 1958-1988 12mR oli maailman tunnetuimman purjehduskilpailun America's Cupin veneluokka. Maineikas englantilainen venesuunnittelija Charles E. Nicholson suunnitteli ja rakensi 1930-luvulla Blue Marlinin bermudalaiselle Marion B. Carslairs'ille. Nyt vene on suomalaisessa omistuksessa.