flo%C3%AFd-normal.jpg

Razor Masterin tuotevalikoimaan kuuluva Floïd Black partavesi (150  ml) sai kunnian aloittaa tuote-esittelyn.  Floïd ei ole minulle täysin tuntematon, koska isäni ikäluokka käytti tätä tuotemerkkiä 1950-60-luvuilla. Isäni on vannoutunut sähkökoneen käyttäjä, mutta tuohon aikaan hän käytti partavettä sekä ennen ajoa että ajon jälkeen. Toinen näistä oli ainakin Floïd. Siksi ei ole yllättävää, että Floïd herätti minussa niin suurta nostalgiaa.

Floïd partavesi tulit markkinoille jo 1930-luvulla ja sen tuoksu on ollut kiinteä osa espanjalaista parturiliikeperinnettä. Black, joka tuli markkinoille 2012, on uusi tuoksuversio perinteisen tuoksun rinnalla. En ole mikään tuoksuekspertti, mutta olin löytävinäni mentolin, meripihkan-, puiden-, mausteiden- ja sitrushedelmien tuoksua. Minulla oli jo ennakkotietoa Floïdin ominaisuuksista ja siksi ajoin parran vähän ronskimmalla kädellä selvittääkseni, pitääkö tieto paikkansa.

Testiajon suoritin Fatip/Weber höyläyhdistelmällä ja vaahdon tein Vie-Long hevosenkarvasudilla Benediktiner saippuapajan partasaippuasta. Ennen partaveden laittoa huuhtelin kasvoni ensin lämpimällä-  ja sitten kylmällä vedellä. Ajon jälkeen parranleikkuualue tuntui vähän "raastetulta", mutta hyvin pian Floïdin lisäämisen jälkeen iho rauhoittui eli ennakkotieto piti paikkansa.  Floïdin vaikutus on myös viilentävä, mikä lupaa hyvää kesää ajatellen. Sen talvivaikutuksesta ei vielä tiedä, mutta nyt se potkaisi kuin "espanjalainen hevonen", mikä tarkoittaa positiivista vaikutusta. Kyllä Floïdilla päivän (tai muunkin ajankohdan) saa alkamaan iloisesti, sen lupaa jo partaveden aurinkoinen väri ja yksinkertaisen tyylikäs lasipullo. Kosteutuskin on Floïdissa kohdallaan. Mielestäni Floïdin raikas ja miehekäs tuoksu sopii sekä nuorelle että vähän varttuneemmalle miehelle. Jos sen vaikutus talvella osoittautuu liian viilentäväksi, sitä voi laitta korvan taakse vain tuoksua tuomaan tai sipaista kaulaan tai niskaan viilentämään oloa vaikka rankan  salitreenin jälkeen.

Vannoutuneena partaveden käyttäjänä suosittelen mielelläni Floïd Black partavettä.