Truefitt%26Hill-normal.jpg

Truefitt&Hillin 1805 partabalsamipullo  huokuu laatua ja viktoriaanisen aikakauden perinnettä. Tämä kaikki ei ole pelkästään mielikuvaa, vaan se on todellista. William Francis Truefitt avasi miesten salonkinsa ovet ensimmäistä kertaa vuonna 1805 ja liike, joka on saanut Kuningashuoneen hyväksynnän ns. Royal Warrantin, on jatkanut menestyksekästä toimintaansa yli 200 vuotta.

Williamin pojanpoika Henry Truefitt sai innostuksen tämän 1805 -tuotesarjan luomiseen 1850-luvun tuoksuista, jotka oli suunniteltu Kuninkaallisen sotaväen eri joukko-osastoille, julkisten laitosten virkamiehille ja merkkihenkilöille. Tuoksuja olivat mm. "The Choice of the Rifle Brigade" (Kivääriprikaatin valinta), "The Fauvorite of the Royal Artillery" (Kuninkaallisen tykistön suosikki) ja "Palmerston Bouquet" (Palmerston oli yksi kuningatar Victorian pääministereistä).

Tämä uusi tuotesarja, joka sai nimekseen salongin perustamisvuoden 1805, tuotiin markkinoille vuonna 1999. Sarjan partabalsamin tuoksu on hienostunut, kevyt ja raikas kuin valtameren tuulahdus. Sen huippunuotti on bergamonttia ja kardemummaa, keskinuotti salviaa, muskottipähkinää ja laventelia ja perusnuotti santeli- ja setripuuta. Vaikka balsamin nimi juhlistaa maineikasta nimeä, tuoksu on moderni. Se sisältää lanoliinia ja aloe vera -uutetta, jotka tekevät ihosta pehmeän ja raikkaan. Balsami imeytyy melko nopeasti, joskin se jättä hiukan rasvaisen tunteen iholle. Tämä voi olla ihan paikallaan talvella. Muuten kaikiki toimii loistavasti.

Jos haluaa nousta arjen yläpuolelle tai tehdä juhlasta erityisen, silloin Truefitt&Hill -tuotteet ovat oikea valinta. Ehkä 1805:n tuoksu ei sovi joka paikkaan tai tilanteeseen, mutta oikeassa ympäristössä se on lyömätön valinta eli sen käyttäjä kyllä huomataan.