008-normal.jpg

Keskikokoinen, muhkea ja ylellinen. Dukessa on "järkyttävä" määrä karvoja, jotka sitovat vettä TODELLA paljon. Sen selkäranka on napakka, ja karvojen kärjet ovat ylellisen pehmeät. Simpsonin best on melkein samaa luokkaa kuin toisten merkien silvertip. Mielestäni Duke Best vie parranajon aivan uudelle tasolle.

Ennen käyttöönottoa. Käsintehdyille Simpson sudeille on tyypyllistä, että niihin jää valmistusvaiheessa irtonaisia karvoja. Poistin ne taivuttelemalla karvoja puolelta toiselle kevyesti kämmenellä. Toimenpidettä olisi voinut tehostaa kampaamalla varovasti metallisella koirakammalla, jos sellainen olisi ollut. Ensimmäisten käyttökuukausien aikana karvoja irtosi vielä lisää.

Liotus. Koska Duke best sitoo itseensä paljon vettä, liotan sitä käden lämpöisessä vedessä vain 30 sekuntia. Kuuma vesi lisäisi veden määrää dramaattisesti. Ylimääräisen veden poistan puristamalla sutia napakasti. Tästä huolimatta vettä tuntuu olevan aina liikaa. Vaahdotuksen aikana vettä ei siis kannata lisätä tai se on tehtävä varovaisesti.

Vaahdotus. Voidetta tai saippuaa käytän melko runsaasti. Veden ja saippuan/voiteen oikeaa suhdetta piti harjoitella jonkin aikaa. Alussa vaahdosta tuli helposti vetistä litkua. Toistaiseksi käytän vain partavoidetta, jonka vaahdotan kasvoissa. Vaahdotuksessa sudin paine pitää olla erittäin kevyt, muuten vaahto menee syvälle karvoihin lähelle kahvaa. Kun käytän sutia pienellä paineella ja teen lyhyitä maalaavia liikkeitä, vaahtoa alkaa syntyä välittömästi. Alussa vaahto on kuivaa, mutta lisään vettä pikkuhiljaa puristamalla sutia kevyesti sormilla. Syntynyt vaahto ei ole kermamaista vaan pikemminkin majoneesin kaltaista, koska siihen ei ole sekoittunut paljoakaan ilmaa. Vaahto on hyvin suojaavaa, ja kun veden ja voiteen/saippuan mixaus on onnistunut, sen koostumus pysyy samana koko parranajon. Passien välissä en huuhtele kasvoja vedellä, vaan pyyhin ne kostealla pyyhkeellä. Näin suti ei imaise itseensä turhaa vettä, joka laimentaisi vaahtoa. Toisin sanoen vaahdosta ei saisi tulla vetisempää ajon edetessä.

Huolenpito. Ajon jälkeen huuhtelen sudin huolella ja ravistelen kevyesti vedet pois. Tämän jälkeen kuivaan vielä karvojen kärjet pyyheliinaan keveillä maalaavilla liikkeillä. Jotta suti toimisi moitteettomasti, se pitää pestä usein; kaksi kertaa kuussa, jos käytän sitä päivittäin.

P.S. Vielä ei ole Simpson paljastanut kaikkia "salojaan", vaan niiden etsiskely jatkuu edelleen. Klassisessa parranajossa kaikki ei olekaan niin selvää ja yksinkertaista kuin voisi ajatella. Juuri tämä tekee siitä niin mielenkiintoisen.