Tammikuun 3. päivänä minulle tarjoitui tilaisuus ottaa amerikkalainen parranajo Groom Extreme parturiliikkeessä Helsingissä. Jokainen Groom parturiliike, joita on Helsingissä 7, on sisustettu persoonallisesti: Classic, Rock, Extreme, PitStop, Sport, Rööperi ja Retro. Myös Järvenpäässä (Sound) ja Lohjalla (Corner) on Groom parturit. Kaikissa näissä liikkeissä on mahdollisuus saada myös parranajo.

004-normal.jpg

Groom Extremen sisustus on nuorekas, rento ja surffihenkinen. Kuvassa omistaja Sami Heino.

Parranajo (GroShave Relax) lähti liikkeelle parran rajauksella. Seuraavana oli kevyt ihon kuorinta kuorintageelillä, minkä jälkeen vuorossa oli Prorason herkän ihon valmisteluvoide. Tätä seurasi ensimmäinen lämminpyyhe, jonka jälkeen tuli valmisteluvaahto lämpimän pyyhkeen kera. Tässä vaiheessa fiilis oli jo korkealla. Saara (kuvassa) valmisti vaahdon Prorason (vihreä) partavoiteesta Omegan villisiankarvasudilla, joka tuntui sairaan pehmeältä. Tämän kaiken jälkeen hän levitti varsinainen ajovaahdon ja suoritti ajon ammattitaidolla ja varmoin ottein. Tämän jälkeen hän ajoi vielä vastakarvaan mm. pulisonkien vierestä ja kaulan alta, missä oli vielä jäänyt hieman sänkeä leikattavaksi. Vastakarvaan ajon hän teki vain siellä, missä oli tarvetta eli ihoa ei rasitettu suotta. Tämän jälkeen tuli uusi lämmin haudepyyhe, joka rauhoitti leikkuualuetta.

Tässä vaiheessa olo oli jo niin rento, että en oikein muista tuliko kasvojen hieronta öljyllä nyt vai myöhemmin. Joka tapauksessa loppuun tulivat vielä kyseinen hieronta, kylmä pyyhe, joka sulki ihohuokoiset ja Prorason herkän ihon (vihreä tee) balsami. Lopputarkastus osoitti, että kasvot olivat puhtaat ja sileä eikä ihoärsytystä ilmaantunut eli kaikki oli onnistunut odotusten mukaisesti. Kaikkeen tähän kului n tunti.

007-normal.jpg

Kokemuksena amerikkalainen parranajo oli MAHTAVA, rentouttava ja ylellinen. Mielestäni jokaisen miehen pitäisi ainakin kerran elämässään saada kokea se. Onhan se aika hintava, mutta eihän se ole kuin 10-12 hamburilaisaterian verran. Kyllä aina löytyy joku hyvä syy, että voi mennä amerikkalaiseen parranajoon esim. virkistymään ja rentoutumaan tai häät, synttärit ja polttarit

003-normal.jpg

Ajoveitsenä käytettiin ns. shavetteä, jossa käytetään puolikasta DE partaterää - molemmat Jaguar merkkisiä. (Omega partasudin malli on mielestäni 81052.)

Parranajon jälkeen seurasi vielä pieni juttutuokio Samin kanssa, ja kohta nähtiin Groom Extreme liikkeen ovesta poistuvan kadulle onnellisesti hymyilevä siloposkinen mies.

Peksun partablogi suosittelee lämpimästi Groomin amerikkalaista parranajoa.

 

P.S. Käytettyä partaterää ei saa laittaa koskaan paljaaltaan talousjätteiden joukkoon vaan asiallisesti pakattuna metallin keräysastiaan. On käytettävä joko peltistä teräpankkia tai vastaavaa, jottei terät pääse aiheuttamaan vahinkoa kenellekään.