Testausvuorossa oli HERRAINPUKIMON lähettämä Mühlen santelipuun tuoksuinen partabalsami (näytepakkaus).  Balsamille kävi samallla tavalla kuin santelipuupartasaippuallekin eli se ei sopinut minun ilholleni. Sain molemmista ihoärsytystä, nyt pistelyä ja punoitusta. Epäilen ärsytyksen aiheuttajaksi tähtianista (puhdas arvaus), jota käytetään tuoksun osana. Muilta osin ominaisuudet ovat kohdallaan.

Vaikka monet valmistajat, kuten Mühle, käyttävät tuotteissaan lähes 99% kasviperäisiä ainesosia, se ei takaa etteikö ihoärsytyksiä ilmaantuisi. Tuoksuissa käytetään kasveista uutettuja eteerisiä öljyjä (haihtuva öljy), jotka voivat sisältää suuriakin määriä allergisoivia aineita kuten limonenea, linaloolia, eugenolia ja citronelloa. Santelipuuöljyssä näitä ei ole, eikä muitakaan allergiaa aiheuttavia aineita.

Tässä tullaan taas siihen tosiasiaan, että tuote tai väline joka toimii parranajossa yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Eli Mühlen Sandalwood balsami ja partasaippua eivät sopineet minulle, mutta pojallani ne eivät aiheuttaneet mitään ongelmia.

Muutaman testikerran perusteella voin vain todeta, että Mühlen Sandalwood balsamin (samoin kuin partasaippuan) tuoksu on todella miellyttävä. Balsami kosteuttaa ihon hyvin ja sitä tarvitaan vain pieni määrä eli 100 ml pullo tulee kestämään pitkään.

 

MuhleASSW.jpg.240x320_q85-normal.jpg

Kuvassa Mühlen uudistettu pakkaus.

Koostumus: Aqua, Glycine Soja Oil, Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Aloe Vera Gel, Ceteryl Alcohol, Santalum Album (santelipuu) Oil, Calendula Officinalis (samettikukka) Flower Extract, Panthenol, Tocopherol, Bisabolol, Persea Gratissima (avokado) Oil Unsaponifiables, Sucros Stearate, Echinacea Angustifolia (päivänhattu) Leaf Extract, Hamamelis Virginia (amerikan taikapähkinä) Distillate, Galactoarabinan, Rosmarinus Officinalis (rosmariini) Extract, Xanthan Gum, Parfum (tähtianis, korianteri), Menthol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Limonene, Linalool

Mühle Sandalwood partabalsami:

+ kosteuttaa tehokkaasti

+ miellyttävä tuoksu

+ riittoisa

- voi aiheuttaa ärsytystä herkkäihoiselle

- arkisen näköinen pakkaus