proraso%20valkoinen-normal.jpg

Tällä kertaa testivuorossa on Prorason valkoinen (sensitive) valmisteluvoide, joka kuuluu turkulaisen HERRAIN PUKIMON tuotevalikoimaan. Esitteen mukaan voidetta voidaan käyttää myös parranajon jälkeen tai joidenkin vihjeiden mukaan jopa partavaahdon korvikkeena. Kokeilin näitä molempia, mutta minulla ne eivät toimineet kunnolla.

Monet kokevat etteivät saa apua valmisteluvoiteista, mutta minulla Proraso toimii ja tuo selvää apua parranajoon. Vaikka tuote on tarkoitettu herkälle iholle, sen sisältämä mentoli tuntuu kyllä aika "ärmäkältä" - ainakin jos voidetta erehtyy laittamaan liikaa. Pienen kokeilun jälkeen löysin sopivan annostuksen eikä yliviilentämistä enää tapahtunut.  Kun lisään alkutoimiin Prorason lisäksi vielä parturinhauteen eli vaahdon ja kuuman pyyhkeen, saan ajotuloksesta lähes täydellisen. Innoituksen pitkän kaavan alkuvalmisteluihin sain Groom-parturiliikkeen tekemästä amerikkalaisesta parranajosta. Suosittelen kokeilemaan kunpaakin.

Prorason valmisteluvoide sisältää mitä ihmeellisimpiä aineita ja pitäisi olla kemisti, että niistä saisi jotain tolkkua. Jotakin sentään sain selvitettyä ilman edellä mainittua koulutusta. Prorason sisältämän kaurauutteen pitäisi kosteuttaa, pehmittää ja rauhoittaa ihoa sekä tasapainottaa ihon normaalia pH. Vihreä tee ehkäisee ihoärsytystä ja -vaurioita ja sen sisältämä polyfenoli supista kudoksia, lievittää kipua ja ehkäisee tulehduksia. Se on myös antioksidantti eli estää toisten aineiden hapettumisen. Tinjami, joka on antibakteerinen, suojaa parranajon rasituksilta. Mentoli rauhoittaa ja viilentää ihoa. Esimerkiksi aine, jonka nimi kuulostaa taistelukaasulta, Pentaerythrityl Tetra-di-butyl Hydroxyhydrocinnamete, on stabilointiaine ja sen pitäisi olla biohajoava ja myrkytön. Toccopheryl Acetate on antioksidantti ja E- vitamiini. Toisin sanoen koostumuksen ei pitäisi olla huolestuttavan epäterveellistä. Toki Prorason valkoinen valmisteluvoide ei ole niin puhdas luonnon tuote kuin esimerkiksi itse tekemäni valmisteluöljy. Tosin jouduin luopumaan "luomu" öljyn käytöstä, koska se veteen liukenemattomana sottasi sudit ja höylät eikä säilynyt käyttökelpoisena kovin pitkään (korkeintaan 6kk).

Prorason koostumus: Aqua, Stearic Acid, Sorbitol, Glyserin, Parfum, Avena sativa (kaura) Kernel Extract, Camelia sinensis Leaf Extract, Thymus vulgaris (Timjami) Flower/Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Potassium Hydroxide, Menthol, Cetearyl Alcohol, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Bentzyl Alcohol, Disodium EDTA, Pentaerythrityl Tetra-di-butyl Hydroxyhydrocinnamete, Limonene, Linalool, Citral, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Citronellol.

+ pehmittää parran ja helpottaa sen leikkaamista (ainakin minulla)

+ antaa lisäsuojaa iholle

+ pehmentää ja viilentää ihoa

+ mieto tuoksuinen

+ vähentää ihoärsytystä (ainakin minulla)

+ ei sotke parranajovälineitä

- voi aiheuttaa iholla yliviilentämistä/poltteen tunnetta

- ei  välttämättä tuo kaikille helpotusta parranajoon

- parranajon jälkeen käytettynä ei tuntunut riittävän kosteuttavalta (jouduin lisäämään balsamia)

Peksun partablogi suosittelee.