Villisiankarvasuti jakaa kiihkeästi mielipiteitä eri parranajofoorumeissa, ja onpa kiistely aiheuttanut monelle harrastajalle suurtakin harmia ja mielipahaa. Toki minunkin on myönnettävä, että villisiankarvasudilla ei saa aikaan yhtä yllellistä tunnetta kuin mäyränkarvasudilla. Siitä huolimatta  villisiankarvainen suti voi olla hyvin toimiva ja paikkansa lunastava suti; siitä osoituksena esimerkiksi tämä Omega 10066. Se ei ole hinnalla pilattu - verkkokaupassa se maksoi 6,57 €. Halpuudestaan huolimatta sillä saa vaahdon suorastaan räjähtämään.

Omega-normal.jpg

Kun boarin eli siankarvasudin karvoja tai paremminkin harjaksia ei ole leikattu kärjistä, ne jakautuvat käytössä 2-3 haaraan. Tämä tekee sudin kärkituntuman pehmeäksi. 10066:ssa on leikkaamattomia kärkiä, jotka alkoivat "murtua" jo muutaman käyttökerran jälkeen. Vielä se ei ole kovin pehmeä, mutta ei se karheakaan ole. Sen selkäranka on melko jämäkkä ja siksi se sopiikin kovasaippualle erinomaisesti. Jos saippuan vaadottaminen tuottaa ongelmia, boar on yleensä hyvä lääke tähän vaivaan. Itse olen vaahdottanut 10066:lla kulhossa kovasaippuaa hyvällä menestyksellä.

karvat-normal.jpg

Jakautuneet ja pörröiset kärjet.

murtunut-normal.jpg

 

Muutamia boarin erikoispiirteitä:

Boar ei sido lämpöä ja vettä niin hyvin kuin badger, mutta sen harjakset imevät vettä itseensä jota badger ei taas tee. On hyvä antaa boarin kuivua vähintään kaksi vuorokautta ennen seuraavaa käyttöä, etteivät karvat pääse homehtumaan. Boar kannatta myös liottaa pitkään, jolloin saippua/voidejäämät liukenevat pois. Jos tätä ei tee, kuivunut saippuatöhkä voi halkaista koko solmun. Boarissa on uutena "ällö" haju (toisissa ennemmän, toisissa vähemmän), jota voi yrittää poistaa liottamalla sutia hiustenhoitoainevedessä runsaan vuorokauden. Toki muitakin keinoja on.

Omega 10066 halpuus näkyy mm. ontossa muovisessa kädensijassa, joka on kuitenkin hyvin käteen käyvä. Sudin kärkituntuma ei tule varmaankaan olemaan ylellisen pehmeä, mutta sen vaahdotusominaisuudet ovat sitäkin paremmat. Uskon että 10066 vaahdotus onnistuu takuuvarmasti saippualla kuin saippualla tai voiteella. Omega 10066 ei leviä kasvoissa levymäiseksi vaan sen toiminta on varsin keskitettyä. Tämä on minun kohdallani hyvä ominaisuus, koska kasvojani peittää tällä hetkellä pieni parta.