MWF3-normal.jpg

MWF partasaippua on monen wetseivarin mielestä "se ainut oikea saippua". Se on myös vaikeasti vaahdotettavan saippuan maineessa. Olihan se korkea aika myös minun tutustua legendaariseen saippuaan, jonka sain Razor Masterin kautta.

MWF sisältää lampaan villarasvaa eli lanoliinia. Tämä varmasti huojentaa eläinaktivisteja, sillä rasvan takia eläintä ei tarvitse tappaa. Lanoliini, joka tunnetusti pehmentää ihoa, on myös biologisesti hajoavaa.

BruceOnShaving -blogin kirjoittaja kuvaa MWF saipuaa seuraavasti: " MWF saippua käyttäytyy kuin elävä olento. Kun käytät sitä päivittäin, se toimii paremmin ja paremmin aivan kuin se arvostaisi huomiotasi. Kun jätät sen viikoksi, se alkaa murjotaa ja käyttäytyy huonosti sinua kohtaan. Kun jätät sen joksikin aikaa, se tulee yksinäiseksi ja sen pinnalle muodostuu kova kuori. Kun jätät sen liian pitkäksi aikaa, se näyttää tyytymättömyytensä, jolloin sen pintaan tulee halkeamia." Bruce kirjoittaa myös, että käytön jälkeen saippuan pinnalle jäävää vaahtoa ei saa poistaa, vaan saippua tulee kuivattaa. Tämän jälkeen se pitää hänen mukaansa laittaa ilmatiiviisen rasiaan, jonne syntyy saippuan oma mikroilmasto.

Kun kysymyksessä on tällainen "kiukkupussi", selvitin etukäteen MWF ominaisuudet ja hyväksi havaitut vaahdotustavat.  Näitä vinkkejä ja ohjeita käyttämällä sainkin todella hyvää, kuohkeaa ja kermaista, liukasta ja suojaavaa vaahtoa aikaiseksi.

  • käytän sutia, jossa on napakka selkäränka (Omega 31064) ja/tai tiheä solmu (Simpson Duke 2 Best)
  • käytän käden lämpöistä vettä sekä saippuassa että sudissa (lanoliini ei "kestä" yli 42 C asteista lämpötilaa)
  •  teen latauksen melko kuivalla sudilla (sutia on liotettu, mutta vesi on ravistettu tai puristettu pois)
  • latauksen teen alassuin (sudissa oleva vesi ei valu saippuan pinnalle)
  • lataan saippuaa voimakkaasti lähes minuutin, välillä lisään vettä muutaman tipan
  • kun olen sitä mieltä, että saippuaa on latautunut riittävästi, aloitan vaahdotuksen kulhossa tai kasvoissa  (liian sileä kulhon lasitus voi vaikeuttaa vaahtoutumista).

Joidenkin mielestä MWF on liian tuoksuton. Vaikka tuoksu on mieto ja  saippuainen, minusta se on puhdas ja raikas.

Mitchell's Wool Fat partasaippua:

+ rikas ja kermainen vaahto

+ liukas ja hyvin suojaava

+ tekee ihon todella pehmeäksi

+ mahdollistaa tarkan ajotuloksen

+ puhdas ja raikas tuoksu

- tietyissä olosuhteissa haasteellinen saippua

MWF jää pysyvästi minun tuotearsenaaliini. Kuvan Omega 31064 boar suti toimii sen kanssa ongelmitta. Kerta kerran jälkeen Omegasta tulee pehmeämpi. Minusta sen jämerä akryylinen kädensija on tyylikäs. Täydellinen suti se ei ole, mutta toimii loistavasti 15 € sudiksi (kalliimmat sudit vaviskoot) Siitä myöhemmin lisää.

Peksun partablogi suosittelee Mitchell's Wool Fat partasaippuaa.