kooste1-normal.jpg

Sianharjassudeista ajatellaan yleensä, että ne ovat halpoja, voimakkaasti koinmyrkylle haisevia ja karkeita. Omega 31064:n kohdalla nämä väitteet eivät pidä ollenkaan paikkaansa, paitsi että se on melko halpa. Se ei haise pahalle eikä se ole karkea, mutta se maksaa vain  15-16 euroa.

Omega 31064 on melko iso suti. Harjasten tyvi (knot) on n 25 mm ja korkeus (loft) 58-59 mm. Sudissa on hyvä selkäranka (backbone), vaikkakin harjakset taipuvat käytössä pensselin tavoin. Mielestäni se on parhaimmillaan kovasaippuan vaahdotuksessa; sillä saa aikaan tiiviin, kostean ja runsaan vaahdon. 31064 on varsinainen "työhevonen" ja se kestää melko kovaa käyttöä. Harjaksia on irronnut minun sudistani vain muutama. 31064:n harjakset murtuvat aika nopeasti, ja nyt se on minulla ylellisen pehmeä.  Muhkeasta akryylikädensijasta saa hyvän otteen.

Sianharjassuti alkaa toimia kunnolla vasta, kun harjasten kärjet ovat jakautuneet (murtuneet 2 - 3 haaraan). Käyttökertojen välissä sudin täytyy kuivua kunnolla ( min 2 vrk). Koska sian harjas imee vettä itseensä (mäyränkarva sitoo vettä itseensä), se myös homehtuu helposti. Jos taas alkutoimissa liotus jää liian lyhyeksi,  liitoskohtaan kovettunut saippua/voide voi halkaista harjasten liimauksen.

Mitchell' Wool Fat partasaippua ja Omega 31064 boar on toimiva pari - ainakin minulla. MWF saippuan vaahdotuksessa ei ole ollut mitään ongelmaa, ja sudin harjakset tuntuvat pehmeiltä ja mukavilta kasvovaahdotuksessa. Jotkut sanovat, että MWF saippuan onkin parhammillaan kasvovaahdotuksessa. Olen samaa mieltä heidän kanssaan.

Jos kaipaa pehmeää ja kovasaippualla hyvin toimivaa sutia, mutta ei ole valmis maksamaan sudista mansikoita, Omega 31064 boar on oivallinen valinta. Se ei ole tietenkään yhtä ylellisen tuntuinen kuin esimerkiksi Kentin, Simpsonin tai muiden laatusutien hienoimmat laadut, mutta Omega 31064 tekee työnsä hyvin ja mikä parasta -  temppuilematta.