Partasudin laatamisessa on monenlaisia tapoja ja kaikki ne tuottavat hieman erillaista vaahtoa. Yksi tärkeä ominaisuus vaahdossa on sen suojaavuus. Monesti kaipaa myös runsasta vaahtoa, joka riittäisi jopa yli tarpeen. B&B parranajofoorumin jäsenistä koottu ryhmä on kehittänyt tässä esitetyn ns. kuivan harjan tekniikan. Se voi tunntua äkkiseltään erikoiselta, mutta kun perehtyy siihen hieman niin menetelmällä saa saippuasta runsaasti hyvin suojaavaa vaahtoa.

1. Laita kuumaa vettä saippuan pinnalle ja laita suti likoamaan. Anna molempien liota runsas 2 minuuttia.

2. Kaada saippuan pinnalta liotusvettä n teelusikallinen vaahdotuskulhoon ja kaada loput pois.

kaato.jpg

 

3. Nosta suti vedestä ja anna sille napakka puristus.

puristus.jpg

 

4. Ravista sutia vielä muutaman kerran.

ravistus.jpg

 

5. Mene nyt saippualle ja lataa sutia keskipaineella. Tee välillä pumppaavaa likettä ja muista käyttää myös sudin reunimmaisia karvoja. Jos vaahtoa alkaa muodostua saippuan pinnalle suti on liian märkä. Jos suti latautuu huonosti se on liian kuiva. Lataus kestää runsaasta 15 sekunnista yli minuuttiin sudin pehmeydestä riippuen. Sudin pitäisi kaapia saippuaa eikä vain liukua sen yli. Kun sudin karvat kaapivat saippuaa sen huomaa muuttuneesta latausäänestä ja sudin tahmeammmasta liikkeestä. Kun suti on latautunut riittävästi sen pitäisi näyttää nuhruiselta ja tuntua painavalta (kuvassa suti on hitusen liian märkä). Huomaa että saippuan pinnalle ei ole muodostunut vaahtoa - ehkä vain reunoilla vähän.

suti_saippua.jpg

 

6. Nyt voit siirtyä kulholle tai suoraan kasvoihin ja lisätä vettä tarpeen mukaan. Tällä menetelmällä saa paljon tiivistä hyvin suojaavaa vaahtoa, joka ei ole kuitenkaan paksua. Vaahto on valmis kun sitä ei saa kaavittua sudilla kulhon pohjalta.

Voi olla että vaahdotus ei onnistu ensimmäisellä kerralla, mutta muutaman kokeilun jälkeen se varmasti onnistuu. Näin kävi myös minulle. Nyt saan esimerkiksi Simpsonin Duke 2 best sudilla onnistumaan hyvät vaahdot, kun aikaisemmin minulla oli ongelmia ko sudin kanssa.

valmis.jpg