fresh.jpg

Razor Masterin tuotevalikoiman Arko esittelyt/testit jatkuvat. Arkon parranajosaippua jakaa käyttäjien mielipiteet, sitä joko rakastetaan tai vihataan. Tämä kahtiajako johtuu lähinnä Arkon tuoksusta, joka on aika voimakas. Sanotaan että tuoksu on sitruksinen, mutta minusta siinä tuoksuu Jasmiini eli hyvin itämaista löydän siitä. Tuoksusta minulle tulee mieleen myös intialainen käsisaippua. Arkon muut ominaisuudet ovat ihan perushyvät ja hintakaan ei ole paha. Puikkosaippuat voidaan ladata monella tapaa. Yksi tapa on hieroa lämpimässä vedessä kostutettua puikkoa suoraan sänkeen tai saippua voidaan raastaa kulhoon ja ladata sieltä mukisaippuan tapaan tai pitää puikkoa  peukalohangassa ja lataus tapahtuu siinä. Tämä on se tapa miten itse käytän puikkosaippuaa.

stickki.jpg

Saippua toimii hyvin, se antaa kermaisen liukkaan vaahdon sekä tarkan ajon. Suotta ei ole Arkoa kehuttu. Sen tuoksua voi hieman vähentää säilyttämällä puikkoa avonaisena. Samalla se toimii kylppärissä "ilmanraikastajana". Viikon päästä tuoksun pitäisi olla miedompi. Saippuan pakkaus on pysynyt samanlaisena  vuoskymmeniä ja eikä sitä ole mielestäni syytä mennä muuttamaan. Siitä huokuu vanhan ajan parturiliikeperinne.

Fresh partabalsami on"tujua" tavaraa. Se todella on raikas ja viilentävä, ehkä jopa liian viilentävä näin syksyn kylmillä. Uskon että kesäkuumalla se on parhaimmillaan. Sen tuoksu on puhdas ja raikas. "Tonkka" on iso eli se kestää todennäköisesti pitkään. Itse en ole oikein viilentävien kannalla, mutta ken sitä halajaa niin tästä sitä potkua löytyy, jos naama kestää mentolia.

Peksun partablogi suosittelee.