Sutikokoelmastani oli puuttunut synteettinen suti, joten oli jo aika hankkia sellainen. Monien vaihtoehtojen joukosta valitsin itsekasattavan sudin. Knotin tilasin Whipped Dogilta Amerikasta ja oliivipuisen kahvan Israelista. Varsinkin Whipped Dogin synteettinen knotti oli saanut hyviä arvioita ulkolaisten foorumien sivuilla, mikä vaikutti valintaani.

synteettinen2.jpg

Oliivipuisen kahvan reiän halkaisia on n 25 mm, joten knotin mitaksi valitsin 24 mm (loft 66 mm). Aikaisemmassa sutiprojektissa (TGN finest 2-band) väljyys oli 2 mm, mutta nyt se on vain yksi millimetri. Tämä siksi, että synteettinen knot ei "aukea" ("bloom") niin paljon kuin luonnonkarva, siksi 1 mm riittää.

Kahvan reijän syvyys on n 21 mm, mikä on liian paljon. Loftiksi olin valiinut Whipped Dogin Larryn suosituksesta 54 - 55 mm, joten reiän pohjalle tarvittiin korotuspala, jonka tein pullonkorkista. Reiän pohjalle tuli korkin kaveriksi viiden sentin kolikko, joka antoi sudille myös kaivattua lisäpainoa. Nyt sudin paino on suunnilleen sama kuin Simpsonin Duke 2.

synteettinen.jpg

Kasattuna yhdistelmä näyttää tasapainoiselta ja knotti asettuu paikoilleen vapaasti. Whipped Dogin Larryn mukaan heidän synteettisensä on tämän hetken huippua. Kuvassa knottia ei ole vielä liimattu. Kiireiden johdosta projekti jää tähän vaiheeseen joksikin aikaa.