zi%20peppino.jpg



Monet märkäparranajon harrastajat ovat hehkuttaneet RazoRockin saippuoita, ja olihan se korkea aika jo minunkin tutustua näihin saippuoihin. Lauantaina 9.1.2016 oli Helsingissä Parranajajat.fi facebook ryhmän ensimmäinen tapaaminen eli Partalauantai. Täällä oli myyntipöydät Razor Masterilla sekä Vapaaherralla, jonka pöydältä tarttui mukaan Zi' Peppino saippuarasia (tosin maksoin sen). Tässä yhteydessä pieni mainos. Liittykää ihmeessä Parranajajat.fi foorumiiin. Sieltä löytyy monenlaista tietoa ja taitoa.

Zi' Peppino, joka tarkoittaa todennäköisesti "setä" Peppinoa, on italiassa valmistettu vegaani vihreän tupakan tuoksuinen pehmeäsaippua. Kanadalainen RazoRock ostaa saippuoita italialaisilta artesaanipajoilta ja myy ne sitten oman tuotenimen alla. Ajomies blogi on haastatellut RazoRockin "nokkamiestä", ja ken on kiinnostunut asiasta niin sieltä saa lisävalaistusta.

Kun avasin tukevarakenteisen Zi' Peppino saippuarasian, ilmoille lehahti hieno raikas tuoksu, joka teki minuun vaikutuksen. Tuoksu on melko kukkainen, mutta silti miehinen. Alussa en löytänyt siitä tupakan tuoksua, mutta vähän ajan kuluttua ajosta löysin siitä hennon piipputupakan hajun. Se herätti minussa lapsuusmuistoja ja palasin niihin tapahtumiin kun olin isäni mukana ampumaradalla ja hän poltteli piippuaan tarkastellessaan taululta tuloksia. Tuoksut ja muistot kulkevat käsikkäin.

Ensimmäisessä testiajossa sutina oli TGN F 2-band suti ja Fatip/Weber höylä, jossa oli Gilletten 7 o'clock sininen terä. Saippua vaahtoutui vaivattomasti ja vaahto oli merkillepantavan liukasta. Vaahtoa oli melko työläs huudella pois, ja tuntui että liukasta vetistä vaahtoa vain riittää ja riittää vaikka kuinka pesee. Tämä oli ehkä ainut miinus Zi' Peppinossa. Vaahdon antama suojaus oli myös erinomaista tasoa ja ajotulos oli tosi tarkkaa. Zi' Peppinon hinta-laatusuhde on kyllä kohillaan. Pähkinänkuoressa Zi' Peppino on mielestäni hyvän tuoksuinen, hyvän suojan ja ajotuloksen antava liukas kohtuuhintainen saippua.

Peksun partablogi suositteelee (jos miehinen kukkaistuoksu natsaa).