valobra-pkg.jpg

Tilatessani Connaught Shavingilta SE-parranajoteriä, tilasin samalla myös näytteen (15g) Valobra Almond parranajosaippuasta. Tällä saippualla on pitkät perinteet, onhan sitä valmistettu samalla resptillä jo vuodesta 1903 lähtien. Saippuanäyte tuli sen verran pienessä muovirasiassa, että sutin lataaminen ei siinä onnistunut. Onneksi saippua oli niin pehmeää -  italialaiset saippuat tuppaavat olemaan - että sain sen tilsattua laakeasuiseen alumiinirasiaan. Tavaraa tuli rasian pohjalle sen verran, että sain saippuaa ladattua useamman kerran.

Saippuan tuoksu on mieto ja puhdas manteli. Valobrasta sanotaan, että sen liukkaus/suojaus ei ole ihan samaa luokkaa kuin moderneissa saippuoissa, mutta mielestäni ajotulos ei häpeä näihin verrattuna. Pehmeän rakenteen johdosta saippua vaahtoutuu helposti ja siitä saa kermaisen paksun vaahdon millä tahansa tekniikalla. Ja mikä parasta, tämä vaahto ei lässähdä eikä  kuivu kesken ajon. Ajon jälkeen iho ei tuntunut kuivalta, mutta Valobra ei ole myöskään erityisen kosteuttava eikä ravitseva.

Mielestäni Valobran valtteja ovat halpa hinta ja perinteinen koostumus. Esimerkiksi vintagevälineet ja Valobra parranajosaippua antavat ajoon extra tunnelmaa.