Vihdoinkin olen saanut  sutiprojektini päätökseen. Kyseessä on hevosenkarvasuti, jonka solmu on kiinalaista hevosta. Sen karva on paljon pehmeämpää kuin esimerkiksi espanjalaisen hevosen. Kokeilin sekä ruskealla että vaalealla karvalla (olivat eri toimittajilta), mutta lopuksi päädyin vaaleaan karvaan. Se on Vigshavingin toimittama. Solmu on leikattu vähän huolimattomasti, mutta ei se kyllä ollut kalliskaan, vähän yli 4€. Solmun selkäranka aiheutti vähän päänvaivaa. Ensimmäisessä versiossa loft oli 55 mm ja suti oli omaan makuun liian retvakka. Kyllä silläkin vaahdon sai aikaan, mutta itse tykkään vähän jäykemmästä sudista. Toisesa versiossa lofti on 50 mm. Vaikka tälläkin mitalla selkäranka on hivenen löysä, mielestäni suti toimii mallikkaasti ottaen huomioon sen hinnan. Vähän epätasaisesta muodosta huolimatta solmun laatu vaikutta hyvältä. Alussa irtosi muutama karva, mutta myöhemmin niitä ei ole irronnut yhtään.

Parhaiten suti on toiminut minulla kulhossa. Kovin paljon suti ei jaksa "kantaa" vaahtoa, mutta kulhoon sitä tulee 15 sek. latauksella ainakin kolmen passin verran, mikä on hyvä tulos kun kyseessä on melko pieni suti. Kun käytän RM:rin saippuoita liotan sutia ja saippuaa n 2 minuuttia. Sitten ravistelen sudin kuivaksi ja kaadan n. teelusikallisen verran vettä saippuan pinnalta kulhoon. Saippuan lataan maalaavilla liikkeillä 15 senkuntia ja aloitan vaahdottamisen. Vaahdotus kestää vähän kauemmin kuin esimerkiksi mäyränkarvasudilla. Hevosenkarva sutia kannattaa käyttää tosiaan maalaavilla liikkeillä ettei karvat menisi takkuun.

heppa%20I.jpg

Kuvassa käyttämätön ja käytössä ollut suti.

Sudin kahva on myös kiinalaista alkuperää. Se on hyvin viimeistelty ja korkeakiiltoinen. Solmun reiässä on erikoisuus eli seinämässä on pieni laajennus jonne ylimääräiset liimat menevät jos liimaa on tullut liikaa. Porauksen syvyys oli uudessa sudissa 11 mm, mikä on minimimitta. Tätä sutia varten jouduin poraamaan reikää syvemmäksi 17 milliin.

Kaikkinensa sudille kertyi hintaa noin 10 €, ja siihen nähden suti pelittää ihan hyvin. Olen käyttänyt suti ahkerasti ja olen ollut siihen ihan tyytyväinen. Ja mikä parasta, karvat otetaan talteen normaalissa hevoshoidossa eikä "kohde-eläin" kärsi mitenkään.