DSCF1181.jpg

Nanny's Silly Soap herätti mielenkiintoni, kun hoksasin se muutamilta ulkolaisilta parranajofooorumeiden sivuilta. En saanut sitä kuitenkaan tilattua, mutta sitten ylättäin minulle tarjoutui tilaisuus saada siitä maistiaspala Aamuajo blogin kirjoittajalta.

Sally's Silly Soap on englantilainen saippuapaja, joka keskittyy pääasiallisesti vegaanisaippuoihin, mutta ilmeisesti parranajaharrastajien painostuksesta he tekevät myös talipohjaista parranajosaippuaa eli merkinnällä Traditional.

Moroccan Sands on koostumukseltaan tahmeaa ja pehmeää. Sen tuoksu on minusta niin hyvää! Tuoksun raaka-aine  Oud (arabiaksi Oudh) saadaan trooppisesta Agarpuusta, joka on levinnyt koko Kaakkois-Aasiaan  Intiasta. Kun tämä puu saa tautitartunnan Phialophora parastica nimisestä lajikkeesta, Agar reagoi tautiin ja alkaa tuottaa  tummaa tuoksuvaa hartsia. Oud on erittäin arvostettu ja melko kallis parfyymin ainesosa. Makeaa, aromaattista ja puumaista Oudöljy saadaan joko puusta tislaamalla tai sulattamalla puun hartsia. Mikä parasta, Oud ei ärsytä ihoa ja se voidaan levittää sellaisenaan suoraan iholle.

Sitten itse ajoon. Talipohjainen Moroccan Sands vaahtoutui ongelmitta, mutta ajon aikana tuli sellainen tunne, että töitä joutui tekemään normaalia enenmmän varsinkin kaulan alueella, minne jäi yrityksistä huolimatta sänkeä. Saman suuntaisia arvioita olin lukenut myös kasvipohjaisista Nanny's SIlly saippuoista. Ensimmäisen testiajon tein Rotbartilla ja Gilletten 7 o'clock black terällä. Ajotulokseen en ollut tyytyväinen. Toisen testin tein Gillette Aristocratilla ja uudella 7 o'clock black terällä, mikä toi hieman paremman ajotuksen kuin ensimmäisellä kerralla. Kolmannen testiajon tein Turnerin veitsellä. Moroccan Sands parranajosaippuan liukkaus on erinomainen ja sopii sen johdosta hyvin veitsiajoon. Liukkaus johtunee saippuan sisältämästä savesta. Jostain syystä artesaanisaippuan valmistajat suosivat savea, joka saattaa tylsyttää esim. veitsen terää. Saven tylsyttävä vaikutus voi olla vain omaa mielikuvitustani. Tätä täytyisi jonkun tutkia tarkemmin.

Ajon jälkeen kaulan iho tuntui jonkin verran ärtyneeltä, mutta muualle kasvoihin ei tullut ihoärsytystä tai muuta epämiellyttävää tunnetta.

Yhteenveto testiajosta:

  • jonkin verran matala vaahto
  • erittäin hieno tuoksu
  • loistava liukkaus
  • normaali  suojaavuus
  • heikohko ajotulos kaulan alueella
  • normaali kosteutus

​Tuo kaulan alueen heikko ajotulos jäi vähän harmittamaan, kun saippuan muut ominaisuudet, varsinkin hienostunut tuoksu, olivat muuten hyvät. Tämä panee miettimään sitä, että tuleekohan tätä saippuaa hakittua uudemman kerran. Voi olla, että useampi ajokerta muuttaa käsitystä Moroccan Sands parranajosaippuasta. Sen näkee useamman ajokerran jälkeen.

Nelly's Silly Soap Moroccan Sands Traditional koostumus: Potassium stearate, aqua, potassium tallowate, potassium cocoate, potassium castorate, Kaolin, sodium gluconate, Parfum, geraniol, linalool, coumarin, citronellol