sudit3.jpg

Tässä on minun yleisimmin käyttämäni sudit.

Oikealla on Omega 31064 sianharjassuti, jota käytän etupäässä italialaistyyppisten pehmeiden saippuoiden kanssa kuten esimerkiksi Razor Masterin saippuoiden. Vaahdon teen pääsäääntöisesti ns. märänsudin tekniikalla kulhossa tai toisinaan myös kasvoissa (peksun partablogin videonurkkaus). Tämä suti toimii erinomaisesti myös MWF saippualla.

Toinen oikealta on itse kasaamani synteettinen suti Whipped Dogin solmulla ja israelilaisella oliivipuukahvalla. Tätä sutia käytän kun haluan olla ekologinen (vaikka synteettisen karvan valmistus ei taida ollaan niin kovin ekologista?). Vaahdotuksen teen aina kulhossa.

Keskellä on Simpsonin Duke 2 Best-karvalla. Se toimii minulla parhaiten kovilla saippuoilla kuten D.R.Harris ja Tabac. Vaahdotuksen teen yleensä ns. kuivan sudin tekniikalla kulhossa (ohje blogissani). Tätä sutia en voi liottaa kuin 30 sekuntia muuten vaahdosta tulee vetistä litkua.

Toinen vasemmalta on myös itse kasattu suti, jossa on The Golden Nib 2-band Finest solmu ja Vulfixi Grosvenor 404:n kahva. Tätä sutia käytän kovien saippuoiden kanssa ja vaahdon teen aina kasvoissa. Latauksen teen saippuarasiassa (ohje blogin videonurkkauksessa). Tämän sudin kärkituntuma on geelimäisen pehmeä ja selkäranka on jämäkkä.

Äärivasemmalla on Titan Silvertip Ovaali sumakkipuukahvalla. Karva on minusta lähenpänä best-laatua kuin silvertippiä. "Aidossa" silvertipissä karvan kärjet menenvät kuivana sykkyrälle, mitä Titanissa ei tapahdu. Joka tapauksessa suti toimii erinomaisesti eikä se mene levyksi vaahdotuksessa niin kuin monesti silvertipillä. Titanissa on lähes yhtä jämäkkä selkäranka kuin Simpsonissa - jos ei jopa jämäkänpi. Tällä sudilla vaahdottuu sekä kovat saippuat että voiteet kulhossa ja kasvoissa. Titan Ovaali Silvertip on varsinainen monitoimisuti. Kärkituntumä on pehmeä mutta ei huippuylellinen. Tämän sudin valitsen silloin kun ihoni kaipaa hellää vaahdotusta.