l%C3%A4mminmauste.jpg

Aamuajo -blogilta tulleisiin maistiaisiin kuuluu myö Nanny's Silly Soap Warm Spice parranajosaippu, joka oli nyt testivuorossa. Tämä pienehkö saippuapaja valmistaa tuotteita, joissa käytetään ainoastaan kasvisperäisiä korkealuokkaisia raaka-aineita. Valmistajan mukaan heidän käyttämänsä raaka-aineet tuotetaan myös eettisesti hyväksyttävästi. Toisin sanoen tuotteille on haettu brändiä, jossa yhdistyvät eettisesti kestävät tuotantomenetelmät ja puhtaat kasvikunnan raaka-aineet. Tuo ajatushan on kaunis.

Warm Spice saippuan tuoksussa on mm. kardemummaa, sitruunaruohoa, korianteria ja kanelia. Tuoksu ei herättänyt minussa mitään suurempaa intohimoa, se oli nimensä mukaisesti lämmin. Tuotetta markkinoidaan herkän ihon saippuana, mutta miksi ihmeessä siihen on valittu sitruunaruoho, jonka koostumuksesta  90%  on allergeenejä, jotka voivat aiheuttaa allergiaa ja yliherkkyyttä. Lemongrass on yliherkkyyslistojen ikuinen ykkönen.  Sitä en voi varmuudella sanoa, johtuiko kasvojen punoitus pahamaineisesta sitruunaruohosta tai muista aineista, mutta ajon jälkee olin kuin keitetty rapu.

Onhan se hyvä asia, että parranajotuotteissakin käytetään vain hyvin valittuja puhtaita kasvispohjaisia raaka-aineita, mutta jos ne aiheuttavat ihoärsytystä sekä allergiaa ja heikentävät ajo-ominaisuuksia, niin minä en osaa antaa sellaiselle saippualle sitä arvoa mitä sille on haettu.

No, testiin. Warm Spice vaahtoutui normaaliin tapaan. Ainakin näin ensimmäisellä kerralla vaahto oli hitusen ohutta (saattoi olla omakin virhe). Ehkä ohuenlaisesta vaahdosta johtuen suojaavuutta olisin kaivannut hieman lisää, mutta hyvä liukkaus piti kuitenkin ongelmat loitolla. Niin kuin aikaisemmassa Nanny's Silly Soap testissä niin nytkin tuntui siltä, että ajossa joutui tekemään normaalia enemmän töitä ja nimenomaan kaulassa. Muutenkin ajossa oli jotain, mikä vaivasi minua koko ajan enkä oikein löytänyt Warm Spicen "sisäistä olemusta". Kun hyvin toimivia parranajosaippuoita on tarjolla kosolti, niin en viitsi lähteä hakemaan ja etsimään Warm Spicen ominaisuuksia kun ne eivät auenneet heti testiajossa eli ei mene jatkoon.

yhteenveto testiajosta

  • jonkin verran matala vaahto
  • tuoksu ei sytyttänyt
  • erittäin hyvä liukkaus
  • kaipasin vähän lisää suojaavuutta
  • heikohko ajotulos kaulan alueella
  • hyvä kosteutus

: