ols%20spice.jpg

 

Old Spice tuli markkinoille alkujaan naisten tuoksuna vuonna 1937. Saatuaan hyvän vastaanoton, Old Spice julkaistiin vuotta myöhemmin myös miesten versiona. Vuonna 1990 Proctor&Gamble osti brändin Shulton Combanyltä, joka oli Old Spicen kehittäjä. Sitä markkinoitiin uudelleen voimakkasti 2010-luvulla. Old Spice after shaven uniikki tuoksu kuuluu ns. Spicey Oriental Amber perheeseen.

Old Spice after shave sisältää runsaasti alkoholia, siksi partaveden laittamisen jälkeen hyvä kosteutus on tärkeää. Old Spice partaveden tuoksu avautuu veriappelsiinin ja mausteiden sekoituksella ja tuoksusta tulee mieleen glögi. Latvanuotti on sitruksinen, mutta siinä on myös viitteitä aniksesta ja muskottipähkinästä.

Sitrustuoksun hälventyessä n 15-20 min kuluttua partaveden laittamisen jälkeen, neilikan  ja jasminin kukkatuoksut alkavat tulla vähitellen esiin samoin kuin kaneli.

Kun kanelin tuoksu alkaa hälvetä, esiin nousee tuoreen seetripuun ja puuterimaisen Amber Resinin lämpimät tuoksut. Tuoksun pohjanuotin viimeistelee vanilja. Amber Resinille en löydä suomen kielistä vastinetta. Tämä aromaattinen  tuoksuyhdistelmä on peräisin Intiasta ja Afrikasta. Valmistuksessa on käytetty mm. yrttejä ja muita aromaattisia ainesosia sekä monia hartseja ja öljyjä. Valmistusprosessissa "keitos" on saatettu kidemuotoon ja valmis "tuotos" on jauhettu puuterimaiseksi. Jokaisella Amber Resinin valmistajalla on omat salaiset reseptinsä.  Amber Resin ja myskimainen pohjatuoksu muodostavat Old Spice tuoksun sielun ja ytimen.

Vaikka Old Spicen käyttäjästä voi tuntua, että aamulla laitettu tuoksu on jo häventynyt niin kuitenkin voidaan havaita heikkoa Amber Resinin ja vaniljan tuoksua myöhemmin päivällä. Ne jotka haluavat voimakkaampaa ja pitkäkestoisempaa tuoksua, heille  Eau de Toilette versio  on varmempi valinta.

Old Spice Original on tyylikäs ja elegantti partavesi  halpaan hintaan. Vaikka sen tuoksu on erinomainen päivittäinen tuoksu, monet valitsevat sen myös juhlaan; hyvin se toimii muodollisemmassa tilanteessakin. Se on oivallinen ympärivuoden tuoksu, mutta erityisen hyvin se toimii nimenomaan syksyllä ja talvikuukausina.

Old Spicen tuoksu on hyvin miehinen ja se herättää meissä monia muistoja ja mielikuvia. Toiselle sen tuoksu tuo mieleen isän, toiselle isoisän .Minulle sen tuoksu tuo mieleen tyttöystäväni (nykyinen vaimoni) kanssa vietetyt talvi-illat.