Ensimmäiseksi partahöyläksi valitsin Wilkinson Classicin, jonka ostin eBaysta alle 10 eurolla. Mukana tuli 5  Wilkinson Sword  DE (Double Edge) terää. Ensimmäiset ajot olivat jännittäviä, koska en ollut oikein selvillä siitä, miten tällaista partahöylää käytetään. Suurin virhe olikin se, että painoin höylää aivan liian kovaa ihoa vasten. Seurauksena oli ärtynyt ja punoittava iho. Ihmettelin, miksi tällaisella perinteisellä partahöylällä ajoa kehuttiin Internetin sivuilla. Tärkein sääntö on: älä paina, anna höylän tehdä työ. Partahöylän painolla on merkitystä sen ominaisuuksiin. Wilkinson Classicin paino on arviolta 35 - 40 g eli varsin kevyt.
 
Harjoittelun jälkeen ajo alkoikin sujua vähän paremmin. Toinen tärkeä tekijä on oikea teräkulma (ei leikkuukulma), jonka pitää olla n. 30 astetta. Vaikka Wilkinson hyölä on melko "pehmeä", oikealla teräkulmalla on suuri merkitys ajonautinnon lopputulokseen.
 
Mielestäni Wilkinson Classic ei ole sopiva aloitushöylä siksi, että se on liian kevyt oikean ajotuntuman opetteluun. Lisäksi varsi on pitkä, jolloin aloittelija ei löydä oikeaa varren kulmaa - seurauksena on ikävää raapimista. Viikon jälkeen olin heittämässä pyyhettä kehään, mutta päätin vielä yrittää. Harjoittelulla homma alkoikin sujua. Klassinen märkä parranajo on taitolaji, ja ken siihen leikkiin ryhtyy, saa palkinnoksi todella miellyttävän parranajon.