Tämän päiväisessä ajossa pidin kaikki hyvin yksinkertaisena ja luonnonmukaisena. Ajossa oli testattavana irlantilaisen saippuapajan Dr.K:n  Lime parranajosaippua (70g). Vaahdon tein Vie-Long hevosenkarvasudilla kulhossa. Jälkitoimina käytin vain lämminvesihuuhtelua ja taikapähkinävettä.

Dr.K:n saippuan valmistuksessa ei ole käytetty synteettisiä aineita, ei parabeenejä eikä mineraaliöljyjä. Vie-Long sudin karvat on otettu elävästä hevosesta normaalin hevoshoidon yhteydessä. Taikapähkinän vaikutuksesta olen tiennyt aikaisemminkin, mutta vasta nyt sain itse kokeiltu sitä. Tulos oli loistava: sileä, virkistynyt ja kosteutettu iho.

Dr.K saippua vaahtoutui vaivatta hevosenkarvasudilla. Tämä saippua ei näytä tarvitsevan kovin paljon vettä, enkä lisännyt sitä yhtään enempää kuin mitä sudissa oli liotuksen jäljiltä. Vaahto oli hyvin tasaista ja tiivistä eikä siinä ollut ilmakuplia. Liukkaus ja suojaus näyttivät olevan kunnossa samoin kuin kosteutus. Saippuan tuoksu toi minulle mieleen suomalaisen puutärpätin. Poikani tosin löysi siitä heti limen, vaikkei tiennyt siitä vielä siinä vaiheessa.

Dr.K parranajosaippua on olemukseltaan aika maalaishenkinen ja nuorekas eikä siinä ole mitään hienostelevaa. Saippuan ulkomuoto muistuttaa muffinssin puolikasta ja sen pinta on rosoinen; onhan se valmistettu käsin. Dr.K onkin oiva valinta sille, joka haluaa rennon ja puhtaista ainesosista käsin valmistetun maalaishenkisen parranajosaippuan.

 

012-normal.jpg

 

017-normal.jpg

 

Päivän ajo:

  • musiikki: irkkumusaa https://www.youtube.com/watch?v=UkF9IcsmubM
  • kasvojen pesu lämpimällä vedellä
  • Dr.K Lime parranajosaippua
  • Vie-Long 13051M hevosenkarvasuti (vaahdotus kulhossa)
  • Gillette Aristocrat
  • Gillette Platinum
  • kasvojen huuhtelu lämpimällä vedellä
  • Saippuapajan taikapähkinävesi

 

Peksun partablogi suosittelee Dr. K:n parranajosaippuaa

Vinkki: Parranajon lopuksi huuhtele saippuat pois ja pyyhi ajetut alueet taikapähkinävedellä kostutetulla kasvopumpulilla. Näin ihohuokoset sulkeutuvat ja lukitsevat kosteuden ihoon. Ihosta tulee sileä ja pehmeä. Witch hazel on "wetseivarin salainen ase".