Italialaisen Saponificio Varesino saippuapajan parranajosaippuat ovat saanee käyttäjät suorastaan haltioitumaan, sen verran hyvää nämä saippuat tuntuvat olevan. 

Minullekin tarjoutui tilaisuus testata kahta Saponificio Varesino saippuaa. Valmistaja kertoo Stella Alpina-saippuan olevan koostumukseltaan  Beta 4.2 tyyppiä, mutta ei kerro sen tarkemmin mitä se tarkoittaa. Ymmärtääkseni se tarkoittaa saippuan post-shave vaikutusta, mikä on saatu lisäämällä koostumukseen Edelweiss-alppikukkauutetta, jota viljellään luonnonmukaisesti sekä hasselpähkinäöljyä. 

Tämän tuotesarjan parranajosaippuat ovat suunniteltu nimenomaan veitsellä ajoon ja liukkauteen on kiinnitetty erityistä huomiota, ehkäpä suojauksen kustannuksella. Molemmat testisaippuat osoittautuivat todella liukkaiksi, ja veitsi liukui harvinaisen vaivattomasti. Liukasteena on käytetty ksantaanikumia (selluloosan kaltainen  biopolymeeri) ja risiiniöljyä (Tundra Articasssa glyseriini) bentoniittisaven sijaan, joka  saattaa tylsyttää partaveitsen terää. Heti kärkeen ISO PEUKKU liukkaudesta!

Stella Alpinan tuoksun on melko mieto ja sanoisin "herraskainen". Ehkä jotkut pitävät sitä jopa liian mietona.

Tuoksun päänuotti on sitruuna, bergamotti ja basilika, keskinuotti on cistus (rockrose), myrtti ja eukaluptus ja pohjanuotti on sypressi ja ambra.

sv1.jpg

Stella Alpinan ainesosalista on mittava: Sodium Cocoate, Potassium Stearate, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Rapeseedate, Sodium Sunflower Seedate, Aqua/Water/Eau, Leontopodium Alpinum Extract, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Fraxinus Ornus (Manna Ash) Sap Extract, Shorea Stenoptera Seed Butter, Galactoarabinan, Parfum/Fragrance, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sucrose Cocoate,  Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ricinus Communis Oil,  Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil,  Oryza Sativa (Rice) Starch, Copernica Cerifera Cera, Cera Alba, Xanthan Gum,  Glycerin,  Stearic Acid,  Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate,  Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citral, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

 

Tundra Artica saippuan koostumus on nimeltään Beta 4.1.. Se on suunniteltu herkkäihoiselle,  ja vaikuttavina aineina ovat  Islannin jäkälä ja karpalo. Islanninjäkälällä on rauhoittava, puhdistava ja antibakteerinen vaikutus. Karpalo sopii herkälle iholle ja sillä on rauhoittava ja virkistävä vaikutus. Tundra Artican tuoksusta tuleekin mieleen pohjoisen kirpeät ja raikkaat tuulet. Vaikka tämä saippua on herkänihon tuote, se aiheutti kasvovaahdotuksessai minulle kasvojen punoitusta. Kulhovaahtotuksessa sen sijaan kaikki toimi loistavasti.

Tundra Artican tuoksu on puuvoittoinen,  mutta se ei tuo mieleen kuitenkaa puutyöpajaa.  Päänuotista löytyy agarpuuta (Oud), seetripuuta ja mandariinia. Keskinuotti on cashmeran (keinotekoinen myski-puutuoksu), Damascena ruusu ja patchouli,  pohjanuotti koostuu ambrasta, santelipuusta ja nahasta. 

sv2.jpg

Tundran ainesosa lista on hieman lyhyempi kuin Stella Alpinan: Sodium Cocoate, Potassium Stearate, Sodium Cocoyl Isethionate, Rapeseedate Sodium, Sodium Sunflower Seedate, Aqua / Water / Eau, Iceland Moss Extract, Fraxinus Ornus (Manna Ash) Sap Extract, Parfum / Fragrance, Vaccinium myrtillus Fruit Extract, Sucrose Cocoate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Oryza Sativa (Rice) Starch, Xanthan Gum, Glycerin, Stearic Acid, Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Citric Acid, Citronellol

Molemmilla saippuoilla ajo oli vaivatonta ja lopputulos oli loistava. Ne ovat yhdet parhaimmista mitä olen käyttänyt.

Myös Tundra Artica balsami on hyvä ja toimiva after shave.