Uusin hankintani on Weberin (made in USA) ruostumattomasta teräksestä valmistettu Bulldog-mallinen partahöylän kädensija. Tilasin sen valmistajalta hintaan 38 USD + postimaksut. Veroja jouduin maksamaan Suomen valtiolle 9,44 euroa. Yhdistin kädensijan Fatip Piccolon leikkuupäähän. Ennakkotietojen mukaan Weberin kierteiden piti sopia Fatipin kierteisiin. Vähän jänskätti kun aloin kiristää osia toisiinsa. Ensin tuntui - että mitä, eikö tämä sovikaan - mutta muutaman lisäkierroksen jälkeen osat lukkiutuivat toisiinsa. 

Höyläyhdistelmä on huippu tasapainoinen ja leikkuutuntuma sillä on ERINOMAINEN. Kädensijan karhennus on sellainen, että ote ei kyllä lipsu. Painoa koko komeudelle kertyy 98 g eli setti on varsin painava.  Setti on niin järeä, että jokapäiväiseen ajoon siitä ei ehkä ole, mutta 4-5 päivän sänki saa kyllä kyytiä.

Tästä combosta sanotaan, että se on "köyhän miehen" Joris, joka on yksi maailama hienoimmista open comb partahöylistä. Jorisissa on samanlainen Mühle-mallinen leikkuupää kuin Fatipissa, mutta hintaa on lähes puolet enemmän. Ehkä jonakin päivänä hankin vielä palladiumpinnoitetun Jorisin partahöylän -  vaikka silloin, kun jään eläkkeelle.

003-normal.jpg

 

005-normal.jpg