biglion1.jpg

Testivuorossa oli uutuusvoide Saponificio Bignoli Shaving Cream Young, jota Suomessa markkinoi Terävää terästä verkkokauppa. Bignoli on italialainen perheyritys, joka aloitti saippuan valmistuksen  II maailmansodan jälkeen vuonna 1945.

Testattavana ollut parranajovoide, joka on itseasiassa pehmeä saippua, on uusi tuote Bignolin tuotannossa. Tuoksuja on valittavana viisi: sitruksen tuoksuinen Agrumi Del Mediterraneo, laventelin, eukalyptuksen ja männyn tuoksuinen Lavanda Balsamica, itämaisvaikutteinen puun ja tupakan tuoksuinen Sandalo Indiano, laventelilla ja meripihkalla höystetty colognen tuoksuinen Young sekä orvokin tuoksuinen  Violetta di Parma.

Heti ensinuuhkaisulla Young vaikutti lupaavalta. Sen tuoksu ei ole läpitunkeva mikä miellyttää minua. Nämä monet testit ovat ilmeisesti herkistäneet hajuaistini, ja siksi suosin nykyään mieluiten mietoja tuoksuja. Youngin tuoksu on raikas ja melko mieto, mutta kuitenkin yllättävän pitkäkestoinen. Toiset kaipaavat taas voimakkaanpaa tuoksua, ja siksi sainkin tämän voiteen parranajoystävältäni Aamuajo -blogin kirjoittajalta (hän onkin  "mesenaattini").

Sitten testiajoon. Bignoli voide latautui vaivatta ja vaahdosta tuli kermaista ja paksua. Pääsin heti jyvälle Bignolin ominaisuuksista. Vaahto oli hyvin liukasta (jopa super liukasta) ja suojauksessa ei ollut mitään huomautettavaa.  Ajo oli kaiken kaikkiaan vaivatonta ja lopputulos oli erinomaista tasoa. Voin kiteyttää testin muutamalla sanalla, Bignoli parranajovoide on huipputuote. Ja siksi uskallankin ennustaa näille voiteille hyvää tulevaisuutta. 

Bignoli Young sisältää nykysuuntauksen mukaan riisiöljyä (Oryza Sativa/Bran Oil), joka sisältää monia vitamiinejä, antioksidantteja ja hivenaineita. Riisöljy suojaa ihoa parranajon rasituksilta, ehkäisee tulehduksia ja pehmittää ihoa.

Saponificio Bignoli Shaving Cream Young  parranajovoiteen koostumus:

Aqua (Water), Stearic Acid, Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Coconut Acid, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Parfum (Fragrance) Glycerin, Aloe Vera Extract, Bran Oil, Myristyl Lactate, Sodium Phylate, Citronellol, Coumarin, Linalool.

 Yhteenveto testistä:

  • helppo vaahdottaa
  • paksu kermainen vaahto
  • liukas  ja suojaava vaahto
  • hyvä kosteutus
  • hyvä ajotulos
  • pitkäkestoinen mieto ja raikas tuoksu
  • näyttävä aluminirasia