piccis%20pre-normal.jpg

piccis-normal.jpg

piccis%20after-normal.jpg


Testattavana olivat The Piccadilly Shaving Companyn Sandalwood valmistelugeeli, partavoide ja viimeistelyvoide. Kun aukaisin ensimmäistä kertaa partavoiderasian kannen, tuoksu iski vasten kasvoja kuin bussin ovi. Tämä ei kuitenkaan säikäyttänyt minua, koska tiesin että voimakkaat tuoksut tasaantuvat yleensä muutaman käyttökerran jälkeen - niin kävi nytkin.

Piccadillyn Sandalwood tuoksu on klassinen fougère, joka on ranskaa ja tarkoittaa "saniaisen kaltaista". Saniainen ei kuulemma tuoksu oikein miltään, mutta tämä tarkoittaakin puiden ja niiden ympärillä kasvavien kasvien muodostamaa tuoksua. Englantilaisille fougere tarkoittaa "maaseutumaista". Tuoksun pohjana ovat yrtit, mausteet ja puut. Ensimmäinen fougere tuoksu julkaistiin jo 1881 nimellä Fougère Royale. Vaikka Piccadillyn tuoksuksi on laitettu Sandalwood (santelipuu), sen koostumus on melko monimutkainen. Tuoksun muodostavat mm. geranium, laventeli, rosmariini, nestemäinen meripihka, neilikka, appelsiinin kukka, patchouli, santelipuu, vetiveri, myski ja rockrose. Tällainen "keitos" muodostaa Piccdillyn Sandalwood tuotesarjan "maalaismaisen" fougere tuoksun - ja se on minusta miehinen ja hieno.

Piccadilly Pre-Shave Geeli (50ml) osoittautui kelpo tuotteeksi. Sen tuoksu on sama kuin partavoiteessa ja viimeistelyvoiteessa. Väritön geeli imeytyy ihoon nopeasti. Parta leikkaantuu kuitenkin helposti ja tarkasti. Se todellakin toimii.

Partavoide (180ml) vaahtoutuu helposti kermamaiseksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Ensimmäisellä kerralla vaahtoa tuli niin paljon, että sillä määrällä olisin voinut maalata koko kylppärin eli voidetta tarvitaan pieni määrä. Voiteen tarjoama suojaus ja liukkaus ovat ihan kohdallaan, mutta kosteuttava vaikutus jää mielestäni vähän puutteelliseksi. Voi olla, että talvikeleillä tarvitaan joitain lisäkosteutusta - sen näkee sitten kun pakkaset saapuvat.

Viimeistelyvoide (50ml) kruunasi miellyttävän ajon. Sen vaikutus tuntui jotenkin erilaiselta kuin balsamien. Ihosta tuli kyllä erityisen sileä ja pehmeä, mutta jäin kaipaamaan varsinkin ensimmäisillä ajokerroilla parempaa kosteutusta. Kun myöhemmin jätin kasvot ennen voiteen levitystä kosteammaksi kuin ensimmäisillä ajokerroilla, kosteuttava vaikutus tuntui parantuvan.

Kaiken kaikkiaan testipaketti toimi loistavasti. Ajotulos oli miellyttävä ja tarkka - voisin sanoa että yksi parhaimmista. Kun käyttää näitä kolmea tuotetta yhdessä, tuoksusta tulee kestävä. Se ei ole kuitenkaan liian voimakas - voit menna rauhallisin mielin toisten kanssa samaan hissiin. Ainakin omaan nenääni tuoksu tuntui vielä seuraavanakin päivänä. Tuoksu tuntui aktivoituvan uudelleen, kun kastelin kasvoni.

plussat: yhtenäinen ja kestävä tuoksu, valmisteluvoiteen teho, helposti vaahtoava ja liukas partavoide, laatu

miinukset: viimeistelyvoiteen kosteutus (varauksella),  valmistelugeeli ja viimeistelyvoide ovat kalliita määräänsä nähden

Peksun partablogi suosittelee.