Joulun alla saapui Razor Masterilta paketti, joka sisälsi Kentin BLK4 silvertip partasudin. Kent on valmistanut harjoja ja suteja jo vuodesta 1777 lähtien eli perinteitä ja käsityötaitoa löytyy. Lisäksi Kentillä on hallussaan Royal Warrant, hovihankkijan tunnus, jolla on myyntiä edistävä vaikutus muuallakin kuin Isossa-Britaniassa.

 

014-normal.jpg

Kent BLK4 Silvertip partasuti lahjakotelossa.

 

BLK4 on keskikokoinen suti ja siinä on maltillinen määrä karvoja. Koska sen solmua ei ole pakattu kovin tiiviiksi, veden hallinta on helppoa. Samasta syystä suti ehtii myös kuivua hyvin 24 tunnissa. Vaikka BLK4:n selkäranka ja karvojen kärjet ovat pehmeät, sillä vaahdottaa sekä voiteen (LaToja Classic) että kovasaippuan (D.R.Harris Arlington) ongelmitta. Tämä oli minulle pienoinen yllätys, koska odotin edellä mainittujen ominaisuuksien vaikeuttavan kovasaippuan vaahdottamista.

Olen käyttänyt BLK4 lähinnä kasvovaahdotuksessa, mutta se toimii yhtä hyvin myös kulhossa. Toisaalta pehmeästä selkärangasta johtuen kasvovaahdotuksessa sudilla on taipumusta levitä pikkuisen levymäiseksi. Tämän ominaisuuden ja pehmeiden kärkien ansiosta ihon kuorinta jää vähäiseksi. Onneksi siitä ei tule kuitenkaan varsinaista "moppia". Joidenkin mielestä tämä suti onkin parempi kulhovaahdotuksessa.

Kent BLK4 on laatusuti ja se on valmistettu hyvin. Vaikka alussa vierastin vähän kädensijan muotoilua, se on osoittautunut toimivaksi ja ergonomiseksi. Runsaan kuukauden käytön aikana sudista on lähtenyt vain muutama karva. Kuivana karvojen kärjet ovat hieman "takkuiset", mutta märkänä ne ovat varsin pehmeät. Vaikka BLK4 toimii kaikella tapaa hyvin ja johdonmukaisesti, kaipaan kuitenkin siihen vähän enemmän särmää ja luonnetta. Minulle tämän sudin koko on riittävä, mutta isokätisempi ja -kasvoisempi tarvitsee varmasti suuremman mallin.

 

011-normal.jpg

(Kuvassa käyttämätön suti)

Kent BLK4 Silvertip: loft 52 mm, knot 23 mm, kädensija 49 mm, kokonaispituuus 102 mm

+ laatu

+ johdonmukaiset ominaisuudet

+ kädensijan ergonomia

+ toimii kulhossa ja kasvoissa, voiteella ja saippualla

- hintava (silvertipit ovat)

- leviää hieman liikaa  (minun makuuni) kasvovaahdotuksessa

- karvan laatu (kärjet)

 

Peksun partablogi suosittelee.