WP_20150821_005.jpg

 

Heti alkuun täytyy onnitella shaveclubia suomalaisesta parranajosaippuasta. Muitakin saippuoita on jo, mutta ko. saippua on ehkä ensimmäinen tässä laajuudessa lanseerattu kotimainen parranajosaippua.

Saippua on pakattu karkeaan ruskeaan käärepaperiin, joka on suljettu shaveclubin tarralla (pohjan puolella on valmistajan tiedot). Lipukkeessa on myös aineosaluettelo, joka on varsin suppea: potassium stearate, sodium cocoate, vesi, glyserin, citrus medica linonum, citrus bergamia, rosmarinus offiginalis leaf oil,  citral, limonene, linalool. Listan lyhyys synnytti minussa ajatuksia saippuan toimivuudesta - selvitäänkö noin pienellä määrällä aineita. 

Saippuan rakenne on varsin pehmeä ja rakeinen. Kahden päivän käyttökerran jälkeen saippua katkesi keskeltä kahtia ja muutenkin se alkoi olla melko hauras. Saippuan rakenne on selvästikin vielä lähtötelineissä ja mielestäni siihen olisi saatava lisää kovuutta ja kestävyyttä. Saippua vaahtoutui yllättävän nopeasti kuohkeaksi vaahdoksi, joka kuitenkin lässähti melko pian. Kulhossa vaahto muuttui "pitsimäiseksi" ja hävisi puoleen aloitusmäärästä. Kasvoissa vaahto kuivui kasaan. Tuntui kuin vaahto olisi vielä imenyt ihostakin kosteuden. Varsinkin silvertipsudilla vaahtoon tuli paljon pieniä kuplia eli siihen sekoittui ilmaa. Hevosenkarvasudilla ilmaa tuli vähemmän. Tässä on toinen kehittämisen paikka toisin sanoen vaahtoon pitäisi saada lisää pysyvyyttä ja tiiviyttä. Parhaan ajotuloksen sain, kun vaahdotin vain yhden ajettavan alueen kerrallaan. Näin vaahto ei ehtinyt kuivua kasaan.

Vaahdon liukkaus riitti höyläajoon, mutta "suojatyyny" oli riittävyyden rajoilla. Fatip OC höylällä ajo tuntui liian ottavalta, ja iho oli hellä useita tunteja. Sitä vastoin Rotbart höylällä ja Feather terällä ajo oli varsin mukavaa ja yllättävän tarkkaa vaikkakin hieman kuivan oloista. Kahdesta edellisestä ominaisuudesta annan pluspisteitä. 

Saippuan sisältämä sitruuna (Citrus Medica Linonum)  toi ihoon sopivasti pehmeyttä ja saippuan kosteutus oli varsin mukavalla tasolla. Siitä myös tulee pluspisteet.

Saippuan tuoksun elementteinä on käytetty sitruunaa, bergamottia ja rosmariinia. Minun makuuni bergamotti on hieman ylikorostunut, mutta se on vain minun mielipiteeni.

Mielestäni tämä parranajosaippua on vielä keskeneräinen. Kun saippuan rakenne sekä vaahdon tiheys, kestävyys  ja "suojatyyny" saadaan paremmalle tasolle, saippua on mitä todennäköisemmin kilpailukykyinen tuote.