Hyvä parranajo vaatii aikaa, rauhaa ja keskittymistä. Koeta löytää sellainen hetki, että voit suorittaa märkäajon harjoittelun kaikessa rauhassa. Pikkulapset ja koirat on syytä jättä oven ulkopuolelle. Alussa on parasta keskittyä vain alkuvalmisteluihin sekä kunnon vaahdon tekoon ja jättää vielä perinteisen höylän (safety razor) käytön harjoittelu  tuonnemmaksi. Partahyölänä voi käyttää moniterähöylää esim Mach 3 tai kertakäyttöistä yksiterähöylää. Moniterähöylä poikkeaa perinteisestä tai yksiterähöylästä siinä, että ajossa moniterähöylä sekä nostaa karvaa ylöspäin että leikkaa sitä. Toisin sanoen yhdellä vedolla tapahtuu useampi leikkaus. Perinteinen höylä sitä vastoin leikkaa, mutta ei nosta karvaa. Tästä johtuen karvatuppi ei ärsyynny eikä sinne kulkeudu niin helposti likaa ja bakteereja, mikä on vaarana moniterähöylällä ajettaessa. Perinteisellä partahöylällä täytyy siis leikata partaa vähissä erin - yleensä kaksi tai kolme ajokertaa eli passia.
Tutki oman parran kasvusuunnat. Tee tarvittaessa piirroskartta siitä, mihin suuntaan partakarvat kasvavat eri puolella kasvojasi. Tämä sen vuoksi, että hyvässä parranajossa täytyy ajaa ensimmäiseksi karvojen kasvusuunnassa. Partakarvat kasvavat yllättävän paljon eri suuntiin esimerkiksi leuan alla ja kaulassa. Partaa ei siis ajeta sinne tänne huiskien vaan ensiksi ajetaan myötäkarvaan (karvan kasvusuuntaan) sitten poikkikarvaan ja myöhemmin kun ajotekniikka on hallussa ehkä jopa vastakarvaan. Järjestystä noudattamalla saadaan ihoärsytykset pysymään minimissä.

Alkutoimet
Käy suihkussa tai pese kasvosi lämpimällä vedellä (parta ajetaan aina suihkun jälkeen, ei ennen sitä). Jos kaipaat tehokkaampaa pesua, voit käyttä esimerkiksi Nivean Sensitive Face Wash -pesuainetta, joka ei sisällä saippuaa (ei kuivata, halpa, toimii). Sen lisäksi että pesussa poistetaan likaa, rasvaa ja kuollutta ihosolukkoa, lämmin vesi rentouttaa kasvojen lihakset, avaa ihohuokoset ja pehmittää partakarvan (karvan lujuus heikkenee lähes 70 %).

Vaahdotus
Jos et heti halua ostaa partasutia, voit käyttää sellaista partasaippuaa, joka vaahtoaa ilman sutia. Hyvä ja halpa tuote on esim. Palmolive stick.  Jos haluat  partasudin, kannattaa ostaa laadukas tuote. Melko edullisia suteja ovat portugalilainen Semogue 1305 ja 2000 sekä englantilainen  Vulfix 404 Grosvenor bristle/badger malli. Hyvin hoidettuna ne palvelevat vuosikymmeniä.  Stickien vaihtoehdoksi suosittelen partavoiteen eli creamin käyttöä, koska ne toimivat melko mutkattomasti. Omia suosikkimerkkejäni ovat mm. Proraso, Palmolive ja LaToja. Omega on myös varteenotettava vaihtoehto.
Laske pesualtaaseen melko kuumaa vettä. Jos käytät sutia, kasta se (en suosittele kastamaan aivan kahvaan saakka) veteen noin 30 sekunniksi. Jotkut karvalaadut vaativat pitemmän liotuksen - huomaat liotustarpeen käytössä. Ravista liotuksen jälkeen kevyesti liika vesi pois sudista ja tee sen karvoihin keskelle sormella pieni "kolo".  Pursota voideputkilosta tähän koloon noin mantelin kokoinen nokare voidetta. Kostuta sänki vielä vedellä ja aloita vaahdotus kasvoissa. (Jos valitset  stick-saippuan ilman sutia, katso opetusviedo  sivulta Palmolive shave soap stick.)
Toiset pyörittävät sutia, toiset tekevät pientä edestakaista liikettä kunnes vaahtoa alkaa syntyä. Käy näin läpi koko ajoalue. Jos vaahto tuntuu kuivalta ja kittimäiseltä, kasta sudin kärkeä vedessä ja jatka vaahdotusta. Jos  vaahto tuntuu liian märältä tai siinä on paljon ilmakuplia, jatka pyörittelyä/nykytystä kunnes vaahto on kermamaisen täyteläistä. Lopuksi vaahto "maalataan" tasaiseksi. Sutiin jäävän vaahdon pitäisi riittää vielä kahteen ajoon.

Parran ajaminen
Huomioi, että höyläkäden ranne pidetään lukittuna - ranne ei saa liikkua ylös-alas ajon aikana. Aloita ajaminen poskista ja aja vain vaahdotettua aluetta lyhyin liikkein parran kasvusuunnan mukaan. Toisin sanoen, kohdasta mistä olet jo ajanut vaahdon pois, älä aja uudelleen samaa kohtaa tämän passin aikana. Huuhtele höylää usein. Huulten ympäriltä ja kaulasta täytyy ajaa hyvin varovasti. Näiltä alueilta iho ärtyy helposti.
Kun parta on ajettu kertaalleen kasvusuunnan mukaan, kasvot huuhdellaan lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen ajettava alue vaahdotetaan uudelleen, ja parta ajetaan nyt  poikkikarvaan (poskissa korvasta nenää kohti). Muista ajaa kaulanseutua varoen. Alussa on hyvä lopettaa ajaminen kahden passin jälkeen.  Kun vaahdottaminen alkaa sujua ja vaahdosta tulee kuohkeaa ja kermamaista, voit lisätä kolmannen ajokerran eli passin, joka tehdään poikkikarvaan toiseen suuntaan (nenästä korvan suuntaan).
Ajon jälkeen kasvot huuhdellaan ensin lämpimällä vedellä, sitten kylmällä, ja lopuksi kasvot kuivataan puhtaalla pyyhkeellä taputtelemalla - älä hankaa.
Lopuksi laitetaan partabalsamia (after shave balm) tai partavettä (after shave lotion, varsinkin kesällä viilentämään), joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihon.

Jälkitoimet
Partasuti huuhdellaan juoksenvan veden alla ja kuivataan kevyesti ravistelemalla. Voit pyöräyttää sutia vielä muutaman kerran kevyesti pyyhkeeseen. Suti ripustetaan aina kuivumaan ilmavaan paikkaan karvat alaspäin. Käytä telinettä tai jos sitä ei ole, ripusta suti vaikka narulenkistä roikkumaan.Sutia ei tule kuivattaa eikä säilyttää kylpyhuoneen peilikaapissa, koska se on liian umpinainen.  Höylä huuhdellaan myös huolellisesti ja ravistellaan kuivaksi. Allas on myös hyvä pestä joka kerta samoin kuin hanat - varsinki jos taloudessa on  hameväkeä. Tämä toimenpide takaa sen, että saat jatkossakin toimittaa tätä jaloa miehistä toimitusta. Kannattaa sopia myös siitä, että sinullakin on riittävästi kaappitilaa parranajovälineille.

Partavoidemainos vuodelta 1944