floid%20balsami-normal.jpg

Razor Masterin tuoteiden esittely- ja testivuorossa on espanjalainen Floïd partabalsami.

Balsamin koostumuksessa on vihreäteeuutetta, joka ehkäisee bakteerien kasvua parranleikkuualueella. Saksan kamomilla (bisabolol) lievittää ihoärsytystä, edesauttaa haavojen parantumista, vähentää kuumotuksen tunnetta ja uudistaa ihoa. Balsami sisältää myös teepuuöljyä, jonka on todettu auttavan mm. ihon alle kasvavien partakarvojen ja huonon ajotekniikan aiheuttamien ongelmien, kuten tulehtuneiden näppylöiden hoitoa sekä vehnänalkiouutetta ja auringonkukkaöljyä, jotka ovat luonnon omia E-vitamiinilähteitä. Balsami ei sisällä alkoholia ja siksi se sopii myös herkkäihoiselle.

Floïdin tuoksua ei kannata arvioida suoraan putkilon (125 ml) suulta, koska teepuuöljy on melko tympeän hajuista. Onneksi sen haju haihtuu melko pian ja jäljelle jää vain mieto mintun tuoksu. Iholla balsami tuntuu erityisen virkistävältä ja ihosta tulee pehmeä mutta ei rasvainen. Olen käyttänyt Floïdia myös "normaalina" kosteusvoiteena. Täysinäistä putkiloa ei kannata avata suu alspäin, koska silloin voi puolet sisällöstä tulla ulos.

Floïdin partabalsamissa on kaikki ominaisuudet kohdallaan, ja en osaa kuvitella, mitä siinä voisi olla vielä lisää. Sen hinta-laatu-suhde on hyvä (Razor Master 13,95 €) Ainoa miinusmerkki tulee parabeeneistä, joita balsami sisältää. Tosin ne ovat ainesosalistan lopussa, mikä tarkoittaa sitä, että pitoisuudet ovat hyvin pieniä. Nykyään kuitenkin pyritään pääsemään eroon kyseisistä säilöntäaineista, joidenka on todettu lisäävän naisten rintasyöpäriskiä. Miehiin kohdistuvista riskeistä en osaa sanoa.

Floïd partabalsami:

  • virkistävä
  • nopeasti imeytyvä
  • ei jätä ihoa rasvaiseksi
  • mietotuoksuinen (minttu)
  • ihoa hoitava
  • ei sisällä alkoholia
  • sopii myös herkälle iholle

Peksun partablogi suosittelee.