Arviot kiinalaisista partaveitsistä ovat kaksijakoisia. Toiset pitävät niitä täysin kelvottomina ajopeleinä ja toiset arvioivat ne ihan käyttökelpoisiksi kunhan niitä ensin korjataan hieman (tai joskus vähän enemmän). Terävää terästä lähetti minulle tällaisen korjatun ZY 430+ veitsen testattavaksi. Veitsen kahva on halpaa muovia ja pinnin kohdalla se on halki. Näitä halkeamia esiintyy näissä veitsissä useinkin, mikä ei vaikuta kuitenkaan ajoon. Ruostumattomasta teräksestä tehty teräosa on työstetty melko karkeasti, mutta tärkein osa, itse terä, on kuitenkin toimiva. Terävää terästä oli laittanut veitsen hyvään ajokuntoon.

Minulla ei ole vielä paljon kokemusta veitselläajosta, mutta ajo sujui tällä veitsellä ilman ongelmia. Terä on levein, mitä minun veitsistä löytyy, n. 20 mm eli  6/8 tuumaa. Kun olin totutellut vähän aikaa uuteen terän leveyteen, ajo alkoi sujua mukavasti. Terä leikkasi paksua partaani niin kuin muutkin veitseni, enkä huomannut näillä kokemuksilla mitään vikaa ajossa.

Mielestäni Zy on hyvä aloitusveitsi. Se ei maksa paljon, ja se toimii korjattuna mallikkaasti. Sillä on myös hyvä harjoitella stroppausta ja teroitusta, ja jos niissä hommissa jokin menee pieleen ei harmita niin paljon kuin kalliimmilla veitsillä.

Sen verran mukavalta ajo tuntui (ainakin ekalla kerralla), että arvelen käyttäväni ZY veitseä säänöllisesti muiden ajopelien rinnalla. Ehkä teen siihen joku päivä näyttävämmän kahvan.

Peksun partablogi suosittelee korjattua ZY partaveitseä.

ZYveitsi.jpg

ZYveitsi2.jpg