TFS.jpg

Trendhim.fi verkkokauppa lähetti Peksun partablogiin testattavaksi kolme Tcheo Fung Singin perinteistä parrajaosaippuaa, Ciotola Gialla (keltainen rasia), Ciatola Rossa (punainen rasia) ja Ciatola Verde (viehreä rasia). Nimet tulevat rasioitten, jotka ovat ns. parturirasioita, värien mukaan. Tällä kertaa testausvuorossa olivat keltainen ja punainen, joissa on käytetty yksinomaan kasvisrasvoja (kuten vihreässäkin). Saippuat ovat italialaisittain pehmeitä, suomeksi voidesaippuoita.

Tarinan mukaan Tcheon Fung Sing oli ensimmäinen kiinalainen, joka asettui asumaan pysyvästi Italiaan. Aluksi hän möi partateriä, mutta vuonna 1945 hän alkoi valmistaa pienessä pajassa myös parranajosaippuaa. Nykyään hänen tyttärentyttärensä valmistaa Torinossa parranajosaippuaa samalla alkuperäisellä menetelmällä.  

Jotkut ovat arvioineet TFS:n saippuat jopa Martin de Candre saippuan veroiseksi. MdC:sta minulla ei ole kokemusta, mutta minusta TFS parranajosaippua toimii hyvin. Se vaahtoaa helposti ja vaahto on pehmeää, kuohkeaa, tiivistä, liukasta ja hyvin suojaavaa eikä kosteutuksessakaan ole mitään moitittavaa.

Keltaisesa purnukassa on appelsiinin, sitruksen ja limen tuoksuista saippuaa. Tämä tuoksu on aika mieto ja kevyt. Lopputulos on oikein virkistävä. Jos käyttäisin tätä saippuaa säännöllisesti, laittaisin sen esimerkisi puurasiaan, koska parturirasia on aika "höhlän" näköinen.

Punaisen rasian saippua tuoksuu minusta karvasmantelille ja kirsikalle. Vaimosta tämä tuoksu on ällöttävä. Minusta mantelin tuoksu on hyvä. Lapsena söin aina leipomiseen tarkoitetut mantelit ja marsipaania voisin syödä vaikka kuinka paljon. En ole kuitenkaan alkanut syödä tätä saippuaa. Vaimon onneksi mantelin tuoksu ei ole vaahdossa enää voimakas, mutta purkista nuuhkaistaessa se voi säikäyttää jos ei ole mantelin ystävä. Tämän saippuan ominaisuudet ovat samat kuin keltaisen eli hyvät. Molemmilla saippuoilla ajotulos oli kiitettävää, myös ongelma-alueella kaulassa

Mielestäni TFS:n keltainen ja punainen parranajosaippua on oikein hyvää tavaraa, ja Peksun parranajoblogi voikin suosittella näitä molempia parranajosaippuoita.