hasli_fatip.jpg

Testattavana oli itävaltalainen Haslinger Honig parranajosaippua. Saippua on perinteinen talipohjainen mukisaippua. Toki saippua voidaan laittaa muuhunkin säilytysastiaan kuin mukiin ja ladatessa se voidaan  pitää vaikka kädessä. Itse laitoin sen alumiinirasiaan, joka tuli aikoinaan toisen saippuan mukana.

Saippua on mietotuoksuinen (hunaja) ja kaiken puolin hellävaraisen oloinen, onhan etiketissäkin teksti MILD. Tämän saippuan kanssa pääsin sinuksi heti ensipyöräytyksistä lähtien ja se latautui  helposti kaikilla sudeillani. Vaahdotusaika tosin saattoi olla hitusen pitempi kuin mihin olin tottunut.

Testiajoissa vaahto oli hyvin tasaista ja kermaista eikä siihen tullut ilmakuplia. Huomionarvoista saippuassa on sen liukkaus, joka ilahduttaa varmasti veitsellä ajajia. Kosteutuksessa samoin kuin suojaavuudessakaan ei ollut mitään huomauttamista. Haslinger Honig parranajosaippua oli kuin "linnunmaito", niin pehmeää ja miellyttävää ajo sillä oli. Saattaa olla, että osasyynä oli Gilleten 7 o'clock Super Platinum terä, joka sopi lähes täydellisesti Fatip höylään; tiedoksin vaan kaikille Fatipin omistajille. En ole ehkä koskaan aikaisemmin saanut ajettua niin tarkaan kaulan aluetta kuin Fatip-Gillette 7 o'clock SP yhdistelmällä. Haslingerin lisäksi tämä onnistui myös muilla saippuoilla.Terän valinnalla on siis tärkeä merkitys. Hyvien ominaisuuksien lisäksi Haslinger parranajosaippua on myös edullinen - verkkokaupassa se (60g) maksaa alle 6€.

Haslinger Honig Mild parranajosaippua:

+ hyvä tasainen ja liukas vaahto

+ sopii herkkäihoiselle

+ edullinen

- vaatimaton pakkaus

 

Peksun partablogi suosittelee