muhle-after-shave-buckthorn__03129_zoom-

Testivuorossa oli Mühlen Sea Buckthorn partabalsami (näytepakkaus). Testiajoissa vaahdon tein Benediktiner Seifenmanufakturin partasaippuasta Vie-Long hevosenkarvasudilla. Höylänä oli Gillette Aristocrat, jossa käytin Croman Diamant terää. Ennen partabalsamin levitystä huuhtelin kasvoni kylmällä vedellä.

Mühlen kasvipohjaisessa balsamissa käytetyn tyrniöljyn tiedetään pehmentävän, virkistävän ja ravitsevan ihoa sekä lisäävän sen kimmoisuutta ja antavan suojaa auringon haitoilta. Mühlen tyrnipartabalsami sopii mainiosti kuivalle ja ikääntyvälle iholle, koska orvaskeden läpäisevä tyrniöljy pääsee suoraan ihonalaiseen rasvakerrokseen parantaen kudosten ravinnonsaantia ja aineenvaihduntaa. Antiseptisten ominaisuuksien johdosta se sopii myös rasvaisen ihon hoitoon.

Eri partafoorumeiden arvioista käy ilmi, että Mühle Sea Buckthornin tyrnistä, limestä ja appelsiinistä muodostuva tuoksu jakaa mielipiteitä. Pullon etiketissä tuoksua kuvataan raikkaan hedelmäiseksi. Minun mielestäni sen tuoksu on vähän erikoinen, mutta ei missään tapauksessa huono. Millainen tuoksu on, sen pukeminen sanoiksi on kyllä vaikeaa. Se on  paljon kiinni myös siitä, millaisen fiiliksen se synnyttää. Tämä tuoksu ei kuitenkaan tehnyt minuun vaikutusta. Onneksi  tarjolla on lukemattomia erilaisia tuoksuvaihtoehtoja, joista me voimme valita  itsellemme mieluisan. Se on tämän harrastuksen rikkauksia.

Testissä kävi selväksi, että Mühlen tyrnipartabalsamin ominaisuudet ovat  hyvät. Se kosteutti ihon tehokkaasti ja teki ihosta pehmeän koko päiväksi. Tosin näin kesäaikaan se tuntui jopa liiankin rasvaiselta ja raskaalta, joten balsamia tarvittiin hyvin pieni määrä. Tästä voi päätellä, että 100 ml pullo riittää pitkäksi aikaa.

Tuotteen koostumus on: Aqua, Glycine Soja Oil, Alcohol, Glyserin, Glyceryl Stearate Citrate, Aloe Vera Gel, Cetearyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides (tyrni) Flower Extract, Panthenol, Tocopherol, Bisabolol, Persea Gratissima (avocado) Oil Unsaponifiables, Sucrose Stearate, Echiacea Angustifolia (päivänhattu ) Leaf Extract, Hamamelis Virginiana (taikapähkinä) Distillate, Galactoarabinan, Rosmarinus Officinalis (rosmariini) Extract, Xanthan Gum, Parfum (lime ja appelsiini), Menthol, Citral, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.