Sänkiparta tuli muotiin 1980-luvulla. Sen teki tunnetuksi laulaja George Michael. Myös Miami Vice - televisiosarjan Don Johnson on ollut näyttämässä suuntaa tämän uuden partamallin leviämisessä. Urheilijoilla myös nähdään melko usein sänkiparta.

Sänkiparta on muotoiltu ja siistitty aivan samalla tavalla kuin muukin parta, mutta se on leikattu lyhyeksi ja muistuttaa muutaman päivän ajamatonta partaa. Sen vuoksi siitä käytetään myös nimeä five o'clock shadow, jonka on lanseerannut partahöylän valmistaja Gem 1930-luvulla.

David Beckhaminkin kasvoja koristava ns. kolmen päivän parta joutui taistelemaan jonkin aikaa paikastaan ennen kuin se hyväksyttiin muiden partamallien joukkoon.  Niin yleinen kuin tällainen sänkiparta onkin urheilijoilla ja luovissa ammateissa, edelleen on vaikea kuvitella sitä pörssimeklarilla tai korkea-arvoisella lakimiehellä. Se sattaa silti lyödä itsensä vielä joskus läpi näissäkin piireissä, koska sitä näkee jo kuninkallisillakin, kuten italialaisella Savoijin prinssillä Emanuele Filibertolla.
 
george-normal.jpg
George Michael
 
Emanuele%2BFiliberto%2BAttends%2BCasa%2B
Emanuele Filiberto